perjantai 12. huhtikuuta 2019

Puolueet ovat demokratian suurimmat viholliset!


niin kuin toivot - vaan päinvastoin!
Demokratian pahimmat viholliset ovat demokratian suurimmat puolestapuhujat – itse poliitikot ja heidän puolueensa!

Kun vaalikarjalle uskotellaan, että äänestämällä voi vaikuttaa siihen, mitä säilörehua ruokintapöydälle kulloinkin talikoidaan, niin puolueet ovat järjestäneet olosuhteet sellaisiksi, että äänestämisestä on tullut katteeton - tyhjä lupaus.
Äläkä ole itse tyhmä
Ensinnäkin poliitikot ovat laatineet vaalijärjestelmän, joka estää puolueiden ulkopuolisten yksittäisten ehdokkaiden läpimenon - Vaalimatematiikkana käytetään D’Hondtin menetelmä, jolla listan saamien äänimäärien perusteella jaetaan paikat listoille eli puolueille. Menetelmällä suosii nimen omaan suuria pienten, saati itsenäisten, omia aivoja käyttävien ehdokkaiden kustannuksella.
Toiseksi: Puolueet edellyttävät valituiksi tulleilta ehdokkailta ryhmäkuria, joka tekee valituista demokratian aivottomia irvikuvia - marionetteja
He eivät itse päätä mitään, vaan puolue päättää sen, mitä mieltä valitut  kulloinkin ovat ruokintapöydälle talikoitavasta säilörehusta.

Vaalien alla ehdokkaat jättävätkin mainitsemasta halaistua sanakaan siitä, että he, mikäli tulevat valituksi, tulevat alistumaan tarvittaessa puolueen ryhmäkuriin vastoin omia lupauksiaan ja äänestäjiensä mielipiteitä! (Vrt vaikkapa idiootti-lihapiirakka-Soinin luottamusäänestys syyskuussa 2018). Mitä äänestäjien pettämistä - Mitä vitun demokratiaa tämä on???

Kuvaavaa kansanedustajien käytökselle!
Yle kertoo uutisessaan 11.4.2019, kuinka Svenska Ylen vaalikoneanalyysistä näkee, että eduskuntavaaliehdokkailla on usein eri arvot kuin heidän puolueensa johtajilla. Iso hajonta saman puolueen ehdokkaiden kesken on äänestäjälle vaikeaa. Mistä voi tietää, millaista politiikkaa päätyy tukemaan, jos eduskuntaan nousee aivan erilainen ehdokas samasta puolueesta kuin se, jota itse äänesti? Ja sekin, jota äänesti lipeää lupauksistaan!
ryhmäkurin sitomat ehdokkaasi

Valtio-opin emeritusprofessori Jan Sundberg Helsingin yliopistosta mielestä moni puolue näyttää sekatavarakaupalta. Samassa puolueessa ehdokkailla voi olla monia käsityksiä siitä, miten poliittiset kysymykset ratkaistaan, mutta eduskunnassa heidän ratkaisujaan määrää puolueen ryhmäkuri – ei siis äänestäjän tahdon noudattaminen. Se tarkoittaa, että eduskuntaryhmä ajaa yleensä päätöksissä puoluetoimiston linjaa riippumatta siitä, mitä näkemystä edustaneet ehdokkaat valitaan.
Käytännössä ehdokkaiden ainoaksi tehtäväksi jää äänten imuroiminen äänestäjiltä, joiden ajatusmaailma on lähellä muita puolueita. Ja kusetus jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti