keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Huutaminen vahingoittaa lastasi lyömisen tavoin


Rakkautta ensisilmäyksellä
Keskuudessamme elää tungokseen asti ulkoisesti normaaleja ja virheettömiä yksilöitä, joiden tahto ja tunne-elämä ovat jo varhaislapsuudessa pirstoutuneet. Ostosparatiisien aulassa voit nähdä osan heistä eksyneenä, jokaiseen mahdolliseen suuntaan pokkuroimassa tyhjine katseineen, silmät pyöreinä märehtimässä iltapäivälehtien ihmismielen alhaisimpia vaistoja ruokkivia lööppejä, pälyilemässä ympärilleen, tyhjä kestohymy kasvoillaan, ryhdittömästi hölmistyneinä, ellei jopa tylsistyneen näköisinä kyyhöttämässä, etukumarassa, kämmenet taaksepäin kääntyneinä, suu avoinna, pitämässä kädestä kiinni, kuin äitiä, tunteettomia yksikätisiä, joka varastavat säälittä heidän rahansa. Osalla tavaraa tyrkyttävien rihkama- ja rättikauppojen välisillä käytävillä vastaantulevilla vierailla on puolestaan karkeat, kovat ja tunteettomat, kasvonpiirteet. Joidenkin vääristyneet kasvonpiirteet, kävelytyyli ja ryhti sekä "kehopositiivisyys" kielivät heidän jääneen joko tavarajunan alle tai joutuneen makkarakoneen myllyttämäksi. Jotkut heistä tärkeilevät ja etuilevat, tönivät ja tuuppivat, jopa uhmaavat toisia halveksiva ja ylimielinen katse silmissään. Ja näet niitä, jotka haluavat itselleen heti ja nyt kaiken, aivan kaiken. He pitävät itseään muita parempina. Ja kun heillä kenelläkään ei ole enää ketään, jota he voisivat rapsuttaa, he raaputtavat arpoja – rahaa.
Eroottisesti kieroutunut kehopositiivinen
läski - verkot vesille!
Töllöttimen kotiisi loihtima soidin tuo silmiesi eteen muun muassa verkon houkutuslinnut, eroottisesti sairaat perspodarit ja twerkkarit, itsensäpaljastajat, missit pelkät kangaslaput yllään uimapukukierroksella, puolialastomat "high heel"-esitanssijat, murrosikäiset tyttölapset ulkoiset sukuelimet, häpyhuulten muodon ja mallin paljastavissa legginseissään, lantiotaan välillä kutsuvasti vatkaavat vähävaatteiset rock-idolit, antava-asuiset cheerleaderit, kiiltäväksi öljytyt, bikini-fitness kisaajat hyvin kehittyneine broiler-reisineen ja tyrkyttävine pakaralihaksineen, otsasuoniaan pullistelevat muovisonnit, kyvyttömät kehonrakentajat. Soidinsuon laidalta löydät sitä reunustavasta pusikosta tirkistelijät, sosiaalipornon suurkuluttajat, kiimaiset, kuolasuiset karjut, märät unet tai takarivin siveelliset taskubiljardin pelaajat.
Mun ihkuihanat legginsit
Ja he kaikki jännittävät alituisesti, koska he elävät pelossa. Eivätkä he jännitä vain esiintymistä tai uusia tilanteita, vaan pelon synnyttämä jännitys on kuin huume verenkierrossa, jota pitää aina vaan saada enemmän ja lisää - viihdettä, elämäntapa, jota pelko diilaa. Pelätessä vereen virtaa hormoneja, sokeria ja rasvahappoja, keuhkot pullistuvat ja sydän hakkaa hulluna, sillä lihasten täytyy saada mahdollisimman paljon energiaa ja happea. Pelko panee solut lisäämään glukoosin ja vapaiden rasvahappojen tuotantoa ja saatavuutta. Niistä lihakset saavat helposti energiaa - mielihyvää. Rakkauden korviketoimintona esimerkiksi penkkiurheilu kotiotteluineen on mitä erinomaisin addiktio – koukku, johon kiinni jäätyään rakkaudettomuuden uhri on riippuvuussuhteessa pelon synnyttämään jännitykseen rytmikkäine kannustushuutoineen, soihtuineen, banderolleineen, lippalakkeineen ja kaulahuiveineen kuin ruiskuseurapiirin pirihuora. Oopiumia kansalle!

Aito oikea tekohymy
Ja kuten pienet ihmiset, jotka päteäkseen ovat ryhtyneet poliitikoiksi, kaikki muut tärkeilijä-nilkit ja silmäätekevät, huomaavat sinun tai jonkun muun tarkkailevan heitä vaikka kameran linssin takaa, he vetävät kasvojensa ylle naamion, esimerkiksi tekohymyn, jolla he peittävät sisäisen pahoinvointinsa. Nuorena juonteet heidän kasvoillan olivat vielä vaikeasti havaittavissa, mutta kun he vanhenevat, heitä, henkisesti "kuihtuneita" ja "rypistyneitä", rakkaudettomuuden ja yksinäisyyden kylmän viiman maahan pudottamia lehtiä voi kokenut tarkkasilmäinen sivustakatsoja lukea kuin avointa kirjaa. Tekohymy ja linssiin tuijottaminen kameran edessä tai selfiessä onkin yksi varmimmista henkisen pahoinvoinnin tunnumerkeistä - yksilö pakenee lapsuuden kokemuksista seurannutta pahoinvointiaan luonnottomuuteen!
Ja heidän kaikkien naamiot riisuu lopulta vääjäämättä heidän mikroilmeensä, joka on hetkellinen, tahaton ihmisen kasvonilme. Nämä mikroilmeet ovat kestoltaan hyvin lyhyitä, ainoastaan 1/25 - 1/15 sekuntia. Mikroilmeet syntyvät yleensä stressitilanteissa, joissa ihmisellä on jotakin selitettävää - voitettavana tai hävittävänä – mitä he aikovat valehdella. Mikroilmeitä esiintyy esimerkiksi poliitikoilla silloin, kun he yrittävät tietoisesti peittää televisioruudussa kaikki signaalit siitä, mitä he ajattelevat ja tuntevat. Toisin kuin tavanomaisten kasvonilmeiden ja juonteiden kanssa, mikroilmeitä on kuitenkin hyvin vaikea peittää. Niihin eivät tehoa mitkään kasvovoiteet tai puuterit!
Aito oikea tekohymy
Mikroilmeet ilmaisevat universaalisti kuutta tunnetta: inho, viha, pelko, suru, onnellisuus ja hämmästyneisyys sekä kasvolihaksiin koodaamattomat emootiot kuten huvittuneisuus, halveksunta, häpeä, ahdistus, ahneus, syyllisyys, ylpeys, tyytyväisyys sekä helpotus. Koska ihmisen tiedostamaton toiminta on nopeampaa kuin tiedostettu, mikroilmeet näkyvät hetken ennen kuin tietoinen mieli ehtii korjaamaan tilannetta. Tästä syystä mikroilmeitä on mahdoton hallita ja kontrolloida. Ne paljastavat meistä juuri sen, mitä me aidoimmillamme olemme - sairaskertomuksemme.

Älä siis ihmettele miksi kerron blogissani esimerkiksi joidenkin poliitikoiden lapsuudessa kokemasta henkisestä tai jopa fyysisestä väkivallasta, vaan käytä omia silmiäsi – katso heitä! "Tutkimus:Huutaminen vahingoittaa lastasi lyömisen tavoin": Lapsilleen huutavat vanhemmat voivat vahingoittaa lasta tavalla, jota voi verrata lyömisen aiheuttamiin seurauksiin.(Iltalehti7.9.2013)

Psykoanalyytikko Erich Fromm ehdotti: Meidän on lakattava vain kuuntelemasta sanoja ja ruvettava tarkasti pohtimaan, kuka ja millainen tuo puhuja on olemukseltaan, luonteeltaan.

Saatanan kakara
Ja Hitlerin vanha työtoverikin muisteli muuten myöhemmin aivan kuten esimerkiksi moni nyt hallituksessa aikaansa viettäviä poliittisia eläimiä, sosiaalidemokraatteja, vihreitä, vasemmistoliittoa ja keskustaa äänestänyt ressukka voi hoivakodissa muistella:

Hän oli miellyttävä keskustelukumppani, suuteli naista kädelle, mukava setä, joka antoi lapsille suklaata, mutkaton kansanmies, joka puristi pienviljelijöiden ja työläisten känsäisiä käsiä.

Eikä edes se riitä, että tietäisi kuka puhuja on. On opittava ymmärtämään, mitä itse sanoihin, niiden sisälle, on kätketty ja opittava näkemään sanojen taakse! On nähtävä, mihin puhuja pyrkii sanoillaan, mitkä ovat puhujan perimmäiset tavoitteet. Sillä sanat voivat puhuttuna helistä korvissa ihanasti kuin kulkuset mutta toteutettuna viiltää syviä haavoja kipeästi kuin lasinsirpaleet. Ja nimenomaan juuri rakkaudesta puhutaan mielellään sanoilla, joilla ei ole minkäänlaista sisältöä tai merkitystä, sanoilla, jotka ovat typötyhjiä. Ja sanojen taakse pääsee aina kurkistamaan, luonnetta lukemaan, jos pystyy lukemaan puhujan mikroilmeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti