keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Poliitikoiden oma yhteiskuntavastuu

Hyvinvointiyhteiskunnassa täytyy 
ehdottomasti olla 
"Hyvää energiaa"

Helsingin Sanomien pääkirjoitus on harvoin täyttä asiaa kuten 13.10: ”Poliitikot ovat siunanneet sähköverkkoyhtiöiden ahneuden Sähkön siirtomaksuja nostettiin reippaasti, kun laki sen salli.

Tänä syksynä suomalaisia on puhuttanut yritysten yhteis­kunta­vastuu. Teeman alusti pää­ministeri Sanna Marin (sd), kun hän moitti UPM:n Kaipolan tehtaan sulkemista. Marin toivoi, että UPM olisi lykännyt ilmoitustaan yli pahimman korona-ajan. Marin kyseli myös kohtuuden perään: kuinka paljon yritysten pitää saada tehdä voittoa ja jakaa osinkoja ollakseen tyytyväisiä.

Oikeastaan vielä parempi kohde kohtuullisuuden puutetta ja alastonta markkinataloutta kritisoiville ovat sähköverkkoyhtiöt. Mutta kritiikin kärki taittuu poliittisilta päättäjiltä siihen, että he itse ovat vastuussa niiden ongelmista.

Eduskunta antoi siirtohintaan vaikuttaneesta mallista päättäessään rahanpainokoneen sähköfirmoille. Onko kohtuuton silloin se, joka kohtuuttoman siivun itselleen vuolaisee vai se, joka antaa puukon vuolaisua varten?”


Eli useat poliitikot Sanna Marin etunenässä syyttävät yrityksiä yhteiskuntavastuun puutteesta mutta oma yhteiskuntavastuu on pelkkää oman ja puolueen edun tavoittelua äänestäjien kustannuksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti