PYSTYISITKÖ SINÄ, TAI TIEDÄTKÖ SINÄ, KUKA MAHDOLLISESTI OSAISI, VOISI TAI KYKENISI KÄÄNTÄMÄÄN KYSEISIÄ KIRJASIA ENGALANNIKSI?

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Maailman onnellisimman maan Suomi-neidon aamupahoinvointi

Suomalaiset on tehokkaasti aivopesty uskomaan, että Suomi on maailman paras maa. Usko Suomen paremmuuteen on niin vahva, että Suomeen kohdistuva kritiikki yritetään kumota tai sitä ei oteta lainkaan kuuleviin korviin. Esimerkiksi maamme lehdistö Helsingin Sanomat etunenässä kieltäytyy julkaisemasta mielipidepalstallaan (yleisönosastossa) alla olevai lukuja. Median seksuaalista häirintää, parisuhdeväkivaltaa sekä lasten pahoinpitelyjä koskevat uutisoinnit antavat toistuvasti ymmärtää, että kysymyksessä on vain häviävän pientä, oikeastaan mitätöntä, muutenkin epäsosiaalista väkijoukkoa koskeva paikallinen, lähinnä maamme julkisuuskuvaa haittaava ikävä, mutta pikkiriikkinen tahra tapetilla.

Tämä johtuu viranomaisten ja median väkivaltaa ja pahoinvointia kohtaan tuntemasta vähättelevästä asenteesta. Julkaistuissa raporteissa ja selvityksissä "väkivallan uhrit" ilmaistaan aina pienimmällä mahdollisella numeroarvolla, useimmiten prosentti- tai murtolukuina kuten viimeksi Tasa-arvo barometrissa 2017. Näiden eriasteisen "väkivallan uhrien" numeerista lukumäärää ei koskaan missään yhteydessä mainitakaan. Ensinnäkin näin vältytään kohtaamasta silmästä silmään ongelman koko järkyttävää mittakaavaa ja toiseksi, säästetään väkijoukot suurilta numerosarjoilta, jotka saattavat olla lukijalle ja kuulijalle jopa liian vaikeita käsitettäviksi, ylimalkaan jopa hahmotettaviksi. Näin mahdollisimman yksinkeraisesti kuvattuna yksittäisistä miljoonista, jopa miljardeistakin tulee pelkkinä prosenttilukuina päässälaskutaidottomille PISA menestyjillemme niin mitättömän pieniä lukuja, että niistä kannattaa mölyt pitää omassa mahassaan maailman onnellisimman kansan keskuudessa. Nämä maamme onnettomuuden ja henkilökohtaisen hädän määrästä konkreettisesti kertovat käsittämättömän suuret kokonaisluvut eivät olisikaan edes soveliaita lottovoittajien maan lasten ja nuorison silmille!
Ajattele: Suomessa, maailman onnellisimmassa maassa elää yli miljoona, siis yli 1 000 000 ihmisiä, jotka nauttivat toisten ihmisten hakkaamisesta, kiusaamisesta ja toisille huutamisesta ja toisaalta esimerkiksi kaupan kassajonossa tai bussissa joka toinen viereinen tai vastaantuleva nainen ja lapsi, yli kaksi miljoonaa, siis numeroina reippaasti yli 2 000 000 kansalaista iloitsee päivittäisestä onnellisesta elämästään väkivallan, vihan ja lääpinnän ihmemaassa, joko aiheuttajana tai uhrina:

1 300 000 (miljoona kolmesataatuhatta) naista, on eläessään joutunut miesten taholta fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kohteeksi! (EU:n perusoikeusviraston tutkimus, Yle 5.3.2014)

300 000 (kolmesataatuhatta) parisuhteessa puolisonsa kanssa samassa osoitteessa elävistä naisista on joutunut pelkästään fyysisen väkivallan uhriksi! (Sisäministeriön selvitys "Onko Suomi maailman turvallisin maa kaikille?", 2018)

350 000 (kolmesataaviisikymmentätuhatta) naista joutuu vuosittain seksuaalisen häirinnän kohteeksi pelkästään työssään!  (Elinkeinoelämän keskusliiton Taloustutkimuksella teettämä seksuaalista häirintää työelämässä koskeva kysely, IL 13.2.2018)

500 000 (viisisataatuhatta) lasta on joutunut omien vanhempiensa fyysisesti tai psyykkisesti pahoinpitelemäksi! (Valtakunnallinen lapsiuhritutkimus, IL 29.4.2018)

2 700 000 (kaksi miljoonaa seitsemänsataatuhatta) suomalaista kokee elämässään ainakin yhden vakavahkon mielenterveyden häiriön! (Suomen Mielenterveysseuran tiedote 14.9.2017)

450 000 (neljäsataaviisikymmentätuhatta) suomalaista käyttää täyspäiväisesti psyykelääkkeitä! (MOT 26.5.2014)

870 000 (kahdeksansataaseitsemänkymmentätuhatta) naista on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen kahden vuoden aikana (2,3 miljoonasta naisesta 38 % = 870 000 naista, Tasa-arvobarometri 2017)

325 000 (kolmesataakaksikymmentäviisituhatta) 16-35 vuotiasta naista on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen kahden vuoden aikana (Suomessa on16-35 vuotiaita naisia 650 000, Tasa-arvobarometri 2017)

390 000 (kolmesataayhdeksänkymmentätuhatta) miestä on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen kahden vuoden aikana (17 % suomalaisista miehistä, Tasa-arvobarometri 2017)

Vai olisiko suomalaisten pahoinvoinnin syy se, että maame kärsii raskauspahoinvoinnista koska maamme on maailman suurimmasta onnellisuudesta raskaana?

Joka tapauksessa lukumäärältään 1,3 miljoonaan työttömän julkistaminen saisi jotkut suomalaiset ainakin heiluttelemaan "plakaattejaan" ja mölyämään eduskuntatalon eteen, mutta 1,3 miljoonaa suomalaisen miehen pahoinpitelemää suomalaista naista, ei herätä edes oppositiossa minkäänlaista intohimoa - ei koska oppositiossakin joka toinen mies on pahoinpidellyt vaimoaan, tyttöystäväänsä tai jotakuta muuta kauniimman sukupuolen edustajaa.
Tilastot paljastavatkin karun totuuden: vanhemmat käyvät käsiksi (YHÄ) joka viidenteen lapseen (valtakunnallinen lapsiuhritutkimus) Ja ainakin yhtä moni, ellei jopa kaksin, kolmin ellei peräti nelinkertainen määrä lapsia on vahempiensa henkisesti pahoinpitelemä (huuto, aresti) tai laiminlyömä (vähättely, pilkkaaminen, mykkäkoulu, laiminlyönti, alistaminen, välinpitämättömyys), kauniimmin sanottuna kaltoin kohtelema! Esimerkiksi huutaminen vahingoittaa lapsen (aivan kuten lemmikkikoiran) minäkuvaa. Se saa heidät tuntemaan kyvyttömyyttä ja uskomaan, että he ovat arvottomia ja hyödyttömiä - ottamaan nöyrästi iskut vastaan kuvitellen ne rakkauden teoiksi. Suomalaisista lapsista siis yli puolet, eli ainakin JOKA TOINEN on ruumiillisen tai henkisen väkivallan uhri! Eli juuri kuten EU:n perusoikeustutkimus osoittaa - puolet suomalaisista aikuisista elää alituisen väkivallan varjossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti