tiistai 16. lokakuuta 2018

Massapsykologia - perusteet

ISBN 9785528004141
Julkaistu 5.12.2018! Tämä kirjanen on uusi ja laajennettu painos alkuvuodesta julkaistusta Massapsykologia - perusteet kirjasesta, kirjasesta joka päivittää ajantasaiseksi Wlhelm Reichin 1933 kirjoittaman ja 1942 tarkistaman sekä laajentaman legendaarisen "Fasismin Massapsykologia" kirjan
Reich näki jo paljon ennen kuin natsit edes nousivat valtaan ja jo ennen kuin Saksassa juuri kukaan edes kunnolla aavisti mitä maassa tapahtuu, Kolmannen valtakunnan nousun ja tuhon. Reich löysi ja näki, vaikka suurin osa ihmiskuntaa ei näe vieläkään, syyn ihmiskuntaa vaivaavalle vihalle ja väkivallalle. Sokeuden vuoksi väkivallan alkuperästä  ei haluta tänäänkään kuulla, vaan yhä uudestaan kysytään ja keksitään uusia ja onttoja sepitelmiä ihmisen väkivaltaisuudelle, vaikka vastaukset ovat olemassa kaikkien kysyjien silmien edessä - jos vain viitsisi ottaa siteen pois silmiltään.
Tiedotusvälineet taas vaikenevat, koska kansanjoukkoja eivät syyt kiinnosta, vain seuraukset myyvät tai sitten - vastaukset pelottavat, toimittajiakin. Me emme halua olla onnellisia, me haluamme olla onnettomia! Me haluamme olla vankeja, me emme osaa olla enää vapaita! Me itse alistimme itsemme kuivan autiomaan tappaja-demonille ja loimme fasismin, päästimme vesikauhuisen hurtan irti - ja se juoksee yhä!
Sen sijaan että me ottaisimme väkivallan hurtan kiinni, me päivittelemme esimerkiksi nuorten alkoholismia, maamme väestön älykkyysosamäärän laskua, kansallista ylipainoa, Pisa-tulosten romahdusta, itsemurhia, kaikkialla kukoistavaa narsismia, syrjäytymistä, naisten käpälöintiä ja hyväksikäyttöä, kansallistunteen kasvua, vahvan johtajan kaipuuta, pohjatonta itsekkyyttä, uusfasismin ja rasismin nousua, lastenpsykiatrian lähetteiden räjähdysmäistä lisäystä, selittämättömästi lisääntyneitä mielenterveyshäiriöitä sekä tietysti yleistyviä erektiohäiriöitä, jotka kaikki ovat viime kädessä, ei ruotsalaisen näkkileivän, jalkaväkimiinojen puuttumisen tai pakolaisvirran, vaan yksinkertaisesti yhteiskuntaa vaivaavan rakkausanemian - rakkaudettomuuden seurauksia. Mutta päivittely on huomattavasti helpompaa kuin ottaa itseään niskasta kiinni.

Lukunäyte kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti