perjantai 26. huhtikuuta 2024

Väkivaltaisten lasten vanhemmat on suljettava hoitolaitokseen

Suomalaislapsista on lapsiuhritutkimuksen (vaikka kyseinen lapsiuhritutkimus on vuodelta 2013 niin luvut ovat vain suurentuneet)  mukaan 42 % tai jopa 64 % on joutunut isänsä tai äitinsä henkisen tai ruumiillisen väkivallan kohteeksi (kuvio 7) usein tai joskus. Ja vaikka lapsiuhritutkimus ei pidä lasten omien vanhempien lapsiinsa kohdistamaa väkivaltaa lainkaan väkivaltarikoksena. Eikä se, että väkivallassa ei olisi "tarkoituksellinen" halu satuttaa tai tehdä pahaa lapselle, tee syyntakeettomaksi, sillä vanhempien on kuitenkin tarkoitus "opettaa", kasvattaa lasta tavalla, jonka he kuitenkin tietävät väkivallaksi, jopa jonkin muuhun kuin omaan lapseen kohdistettuna rangaistavaksi väkivallaksi. Esimerkiksi tyrkkiminen, töniminen, ravistelu, riepottelu, tukistaminen, läpsiminen, läimäyttely, lyöminen, potkiminen, nyrkillä ja esineellä lyöminen, piiskaaminen, sekä selkäsauna eivät ole lapsiuhritutkimuksen mukaan pahoinpitelyä, vaan ainoastaan, joko rakkauden täytteistä henkistä tai ruumiillista väkivaltaa, kuten esimerkiksi myös haukkuminen, mitätöinti, esineiden heittely, uhkailu, kiroilu sekä mykkäkoulu. 

Kaiken kukkuraksi lapsiuhritutkimus ei laske huutamista, rähjäämistä, syyttelyä, loukkaamista, pelottelua, kyykytystä, kyttäystä, kiristystä ja jäähyttämistä eli lapsen eristämistä, saati verbaalista pahoinpitelyä lainkaan edes lieväksi henkiseksi väkivallaksi.

Kuten olen kirjoittanut useasti jo aiemmin väkivalta ei ole geneettistä vaan kotoperäistä aivan kuten ahneus, kateellisuus ja kaikkinainen viha (massapsykologia.blogspot.com/2018/12/mielenterveyden-hairiot-syyt-ja-kootut.html) mutta kukaan ei tee väkivallan juurien kitkemiseksi mitään muuta kuin korkeintaa päivittelee, koska ihminen, joka on itse kokenut lapsuudessaan väkivaltaa, joko henkistä tai fyysistä, ellei jopa molempia, ei näe (he ovat olosuhteiden aiheuttaman sokeuden rampauttamia), saati edes ymmärrä ympärillä
än rehottavaa väkivaltaa - kukapa nyt omien, niin rakkaiden vanhempiensa käytöstä arvostelisi? Ja moni poliitikko on poliitikko, virkamies on virkamies ja toimittaja on toimittaja siksi, että hän hakee hyväksyntää lapsuudessaan kokemalleen itsetuntonsa nujertamiselle! 

HS mukaan (9.4) hallitus on aloittanut valmistelun, jolla väkivaltaisille lapsille halutaan oma kuntoutuspalvelu https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010344342.html. Entä väkivaltaisten lasten vanhemmat - he saavat jatkaa väkivaltaa synnyttävää riitaisaa käytöstään aina eduskunnan istuntosalia myöten, niinkö?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti