perjantai 29. marraskuuta 2019

Hölmöläisten ekoteko

Iltalehti 29.11 paljastaa, ”mistä asioista tinkiminen onsuomalaisille vaikea paikka hiilijalanjälkeä pienennettäessä”:

”Yksi suosituimmista pienistä teoista (hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja omantunnon rauhoittamiseksi) on Pursiaisen mukaan se, että sitoutuu keittämään kahvia vain oikean määrän. Kahvivalmistaja Löfbergs julkaisi vastikään oman tutkimuksensa, joka paljasti suomalaisten kaatavan litratolkulla ylijäämäkahvia viemäreihin. Lisäksi pitkään turhaan päällä oleva kahvinkeitin kuluttaa sähköä syyttä suotta.

Siinähän se tuli – suomalaisten ilmastoteko! Ja kun pahoinpitelee lähimmäisensä kuoliaaksi, niin siitä siis selviää ”kompensoimalla” eli hyvittämällä. – samoin kuin maksamalla esimerkiksi lentomatkustamisellaan aiheuttamansa päästöt! Eikö niin ?

Koko ihmiskunnan oman hiilijalanjäljen pienentämisen sekä ympäristön tuhoamisen ydinongelma on kuitenkin siinä, että se ei onnistu jatkuvalla kulutuksen kasvulla, vaan vain ja ainoastaan kulutusta pienentämällä! Kuvitelma siitä, että kuluttaminen olisi kestävää, on kestämätön!
Mutta oikeastaan kukaan ei suostu lopettamaan kulutuksensa kasvatusta, Black Friday is here again, saati edes oikeasti vähentämään sitä. Sitä paitsi kaikki kansantaloudet kaatuisivat, mikäli kuluttaminen edes nykytasolla lopetettaisiin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti