keskiviikko 21. elokuuta 2024

Mistä tiedät onko sinutkin aivopesty?

Mistä tiedät, onko sinutkin aivopesty? Jos aivopesu on suoritettu taitavasti – et mistään! Taitavasti aivopesty yksilö ei yksinkertaisesti halua nähdä tai kuulla tosiasioita. Tosiasiat ja niiden perustelu saati looginen päättely valuvat aivopestyn mielestä kuin vesi hanhen selästä!

Onko se henkistä väkivaltaa, jos pyrkii muuttamaan kanssaihmisen   käyttäytymisen ja jopa maailmankuvan oman maailmakuvansa kaltaiseksi? Missä vaiheessa kyseinen mielenmuokkaus muuttuu rangaistavaksi aivopesuksi, henkiseksi väkivallaksi? Onko se henkistä väkivaltaa, jos esimerkillään tekee lapsestaan kaksinaismoralistin? Onko se henkistä väkivaltaa, jos yrittää murtaa kanssaihmistä esimerkiksi syyllistämällä niin, että hän pelkää rangaistusta tai peräti uhkaa häntä kadotuksella? Missä vaiheessa kyseinen syyllistäminen muuttuu rangaistavaksi henkiseksi kidutukseksi?

Miltä sinusta tuntuisi, jos olet aivan pienestä pitäen sinua on mitätöity, olet saanut kuulla, ettet ole mitään, eikä sinusta koskaan tulekaan mitään, että olet syyllinen, etkä koskaan voi pyyhkiä syyllisyyttäsi minkäänlaisella anteeksipyynnöllä! Miltä sinusta tuntuisi, jos aivan pienestä pitäen on uhattu vaikkapa vain alitajuisesti kuolemanrangaistuksella muiden ihmisten teoista? Ainoa pelastumiskeinosi olisi syyttäjiesi mukaan omaksua heidän uskonnollinen vakaumuksensa!

Suomessa 2/3 osaa väestöstä (noin 3,7 miljoonaa) on evankelisluterilaisen kirkon jäseniä ja heistä arviolta noin puoli miljoonaa pitää omanaan jotain herätysliikettä (lestadiolaisuus, herännäisyys, rukoilevaisuus, evankelisuus ja viidesläisyys, johon kuuluu järjestöjä kuten Kansan Raamattuseura, Kansanlähetys ja Raamattuopisto). Lisäksi noin puolen miljoonan kirkon jäsenen ajattelussa on vaikutteita näistä herätysliikkeistä. Suurimpia evankelisluterilaiseen kirkkoon kuulumattomia Uskonnollisia yhdyskuntia vuoden 2019 lopussa olivat Jehovan todistajat, Suomen Vapaakirkko, Katolinen kirkko Suomessa, Suomen Helluntaikirkko, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, Suomen Adventtikirkko sekä islamilaisten yhdyskunnat. Näistä taantumuksellisempiä ovat Jehovan todistajat sekä useat islamilaiset yhdyskunnat! Yhteensä erilaisissa uskonnollisissa yhteiskunnissa oli tuolloin jäseniä lähes 100 000!

Kaikki nämä uskonnolliset yhteisöt harjoittavat, aina kursailemattomasta mitä hienovaraisempaan, joko avointa tai peiteltyä henkistä väkivaltaa kanssaihmisiä ja ennen kaikkia omia lapsiaan kohtaan. Kuka isä tai äiti haluaisi jälkeläistensä joutuvan kadotukseen, Perkeleen grilliin, helvettiin? Uskonnollisten yhteisöjen jäsenten mielestä me kaikki olemme perisynnin saastuttamia, ei ainoastaan sanamme, ajatuksemme ja tekomme ole syntiä, vaan ihmisen koko luonto, persoona ja olemus ovat perisynnin perin pohjin turmelemia. Suomessakin elää reilusti yli miljoona kansalaista, jotka ovat jopa jo sikiöaikana omineet äidin verenkierrosta tai viimeistään ensimmäisten elinvuosiensa aikana rintaruokinnan kautta imeneet itseensä äitinsä horjuvan mielenterveyden kaikkine pelkoineen ja häpeineen, kristillisen arvomaailman kuin kullanarvoisen kastelahjan! Vanhemmat uhraavat lapsensa, aivan kuten Aabraham aikoi uhrata poikansa Iisakin, menestyksen alttarille!

mitä Herra, sinun Jumalasi, sinulta muuta vaatii, kuin että pelkäät Herraa, sinun Jumalaasi, että aina vaellat hänen teitänsä ja rakastat häntä, ja että palvelet Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, noudattaen Herran käskyjä ja säädöksiä, jotka minä sinulle tänä päivänä annan, että menestyisit (5Moos.10:12,13)

Hellyyden ja läheisyyden, kosketuksen sijasta tunteiden lapsen mielen syövereistä tulee kaatopaikka ja sinne kipataan surutta kaikki kristillisen arvomaailman sisältämät psyykkisten häiriöiden taustatekijät, kaikkinaisen, niin henkisen kuin ruumiillisenkin väkivallan syyt, pelon lietsonta, rangaistuksella uhkailu sekä lipevä palkinnolla lupailu, yhteinen syyllisyys (perisynti), kaksinaismoraali, yleinen läheisyyden pelko, seksuaalisuuden, sukupuolisen nautinnon, oman kehon ja kaikkinaisen suvunjatkamisen sekä sukupuolielinten ja alastomuuden häpeä. Osa sivistyneenkin yhteiskunnan jäsenistä kannattaa yhä myös yhdyntäkieltoa ilman suvunjatkamistarkoitusta sekä ehkäisy- ja raskauden keskeytyskieltoa sekä suhtautuu itsetyydytykseen kuin ruttoon, torjuvasti. Ja samaan aikaan selibaattia suositellaan ainoana oikeana ratkaisuna sukupuoliseen haluun sekä sukupuoliseen poikkeavuuteen suhtaudutaan inhon ja kauhun sekaisilla kielloilla, niin pelon, vihan ja häpeän sekahedelmäsoppa on valmis kiehumaan yli. Itsetunto ja mahdollisesi jopa uhrin aivot (muun muassa valkean aineen kehittymättömät radat ja poikkeavat määrät, solutuho sekä serotiinin puute) vaurioituvat kelpaamattomuudesta, mitättömyydestä, sairaalloisesta mustasukkaisuudesta, sukupuolisesta kyvyttömyydestä ja voimattomuudesta sikiävästä vihasta

Kristitty kaksinaismoralisti näyttää  hyvää esimerkkiä lapsilleen kylväessään kaikkialla kristittyjen arvomaailman aiheuttamia psyykkisiä vaurioita, henkisiä sairauksiansa, kostonhimoa, ahneutta, saituutta, halveksuntaa, ilkeyttä, raakuutta, pahuutta, kateutta, katkeruutta, häpeää, inhoa, julmuutta, ankaruutta, epätoivoa, itsekkyyttä, vihaa, kavaluutta, valheellisuutta, puolueellisuutta, tahdottomuutta, pelkoa, pelkuruutta, riitaisuutta, kieroutta, juonittelua, kaunaa, suvaitsemattomuutta, syrjintää, harhoja, turvattomuutta, röyhkeyttä, nöyryyttä, pakkoa, kuuliaisuutta, petollisuutta ja petturuutta. Ja näitä tunteita yhteiskunnassamme pidetään terveinä, sillä lähes koko maapallonväestö on saman maailmanlaajuisen epidemian uhri! Tällaisen tunnecocktailin nauttinut yksilö elääkin, ainakin alitajuisesti, koko elämänsä kuin paskat housussa! Mutta mitä ”kunnon” kansalaiset tekevät? He vain silmät pyöreinä ihmettelevät, mistä kaikkinainen osoitteetonkin kiusaaminen ja väkivalta kumpuaa.

Esimerkiksi koulusurmaajat, Jokelan Pekka Eric Auvinen ja Kauhajoen Matti Juhani Saari olivat kaikki kristillisen kasvatuksen kukkasia ei suinkaan genetiikan aiheuttamia myrkkykasveja. Heidän kaikkien taustalla vaikutti yhteiskunnallemme hyvin ominaisen ja jopa hyvin rankka koulukiusaamisen. Lisäksi he kaikki omasivat huomattavasti merkittävämmän yhteisen taustatekijän: vaikka he ehkä kaikki eivät olleet kristittyjä (Petri?), niin silti heidät kaikki oli kasvatettu kristittyjen noudattamien lapsen itsetuntoa tuhoavien kasvatusohjeiden mukaan. Kristityt ja heidän arvomaailmansa sokeuttamat eivät näe, että vaikka eettisesti kestävä henkinen väkivalta ei aiheuta kohteelleen ainakaan välittömästi näkyviä arpia, niin kristillinen arvomaailma jalostaa henkisen väkivallan mielenterveyden häiriöiden kautta aina kuoleman suudelmaksi!  

 Herran pelko on tiedon alku; hullut pitävät halpana viisauden ja kurin (Sanal.1:7)

 Haluaisitko sinäkin laittaa lapsesi tämän lempeästi hymyilevän kristillisen rikollisjengin sisäoppilaitokseen opiskelemaan eettisesti kestävää väkivaltaa? Eikö tämä uskonnollinen” kasvatus” ole muka rikollista toimintaa - henkistä väkivaltaa?  Vai onko uskonnollinen “kasvatus” peräti rikos ihmisyyttä vastaa? Nürnbergin sotaoikeudenkäynnissä 1946 syytettyjä tuomittiin kuolemaan paljon mittakaavaltaan huomattavasti vähäpätöisemmistä rikoksista ihmisyyttä vastaan. Kristitythän ovat ajan saatossa teurastaneet saarnaamansa lähimmäisen rakkauden nimissä suoraan ainakin yli 230 miljoonaa pakanaa ja harhaoppista! Isän, Pojan ja Pyhän hengen nimeen lahtaamisen lisäksi varmasti yli miljardi lähimmäistä joutuu tänäkin päivänä hartaiden kristittyjen heihin kohdistaman fyysisen ja psyykkisen väkivallan uhreiksi!

Tutkija Lotta Hautamäki Helsingin yliopistosta kirjoittaakin 16.2.2016 artikkelissaan "Kolme väärää uskomusta mielenterveyshäiriöistä" (www.skolar.fi/kolme-vaaraa-uskomusta-mielenterveyshairioista/)

Uskomus mielenterveyshäiriöiden yksinkertaisesta geneettisestä selityksestä ei kuitenkaan nykytutkimuksen valossa pidä paikkaansa. Mielenterveyshäiriöt ovat ihmisen elämänkulun myötä muokkautuvan perinnöllisen alttiuden tuloksia, eivät yksinkertaisia geneettisiä sairauksia. Aikuisen ihmisen mielenterveyshäiriöt ovat seurausta vanhempien, lähiympäristön, koulun, sosiaalisten suhteiden ja yhteiskunnallis-kulttuurisen ympäristön tuottamista ongelmista.


Käyttäytymistieteilijä ja perinnöllisyyden tutkija Gregory Carey Coloradon yliopistosta toteaa:

"DNA:ssa ei ole sellaista jaksoa, joka tekisi ihmisestä rikollisen", Carey sanoo. "Sen sijaan on koko joukko yhteiskunnallisia, persoonallisuuteen liittyviä, aivotoimintaan kytkeytyviä ja muita tekijöitä, jotka sijoittuvat DNA-tason ja rikollisuuden kaltaisen monimutkaisen käyttäytymisen välille. Mielestäni ajatus, että rikollisuus voisi määräytyä geeneistä, on hurjaa teoretisointia tai tieteistarinoiden sepittelyä."

Väkivalta ei siis sikiä genetiikasta, vaan väkivallasta, joka on seurausta massojen milteipä pakonomaisen orgastisen kaipuun ja vastarakkautta synnyttävien tunteiden tukahduttamisesta, kieltämisestä – synnynnäisten, luonnollisten elämä suojelevien viettien vahingoittamisesta. Väkivallassa on kyse pohjimmiltaan lapsen normaalin ja luonnollisen viettielämän tukahduttamisesta, elämää suojelevan aggressiovietin eriasteisesta vaurioittamisesta, sillä orgastinen kaipuu ja vastarakkautta synnyttävät tunteet ovat tuon elämää suojelevan sekä puolustavan vietin ilmenemismuotoja!

Tutkijat ja maallikot, jotka väittävät vaikkapa videopelien, huonon kontrollin, kouluterveydenhuollon, resurssien, välittämisen puutteen ja jopa genetiikan olevan väkivallan syy, ovat itse joutuneet vanhempiensa harjoittaman uskonnollisista aatteista versovan henkisen väkivallan uhreiksi – aivopestyiksi!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti