perjantai 16. elokuuta 2024

Hyväksikäyttikö Jahve Herra Eevaa seksuaalisesti Eedenissä?

Raamatun Eedenissä tapahtuneessa syntiinlankeemuskertomuksessa on kaksi hyvin outoa "käännösvirhettä" tai pikemminkin alkuperäistekstin tahallista muuntelua, vääristelyä. Ellei Raamatun muunneltu teksti jopa täytä kaikkia salailun tuntomerkkejä! Edellä mainittu E.W. Bullingerin (15.12.1837 - 6.6.1913), anglikaanisen papin ja raamatuntutkijan jättiläistyö, ”The Companion Bible” kertoo, että sana ”käärme” on alkuperäisessä hepreankielisessä versiossa ”nachash”, joka puolestaan on englanniksi käännettynä ”a shining one”. Ja "nachash" sanaa käytetään Vanhassa testamentissa synonyyminä (4Moos.21:6,9, 5Moos.8:15, Jes.6:2) sanalle ”serafi” (seraphim). Sana "serafi" tarkoittaa palavaa tulta tai syyttäjää. Serafit (seraphim) ovat kristinuskossa esiintyviä enkelihahmoja. Nimi serafi tarkoittaa palavaa tulta tai syyttäjää. Ne mainitaan Raamatussa nimeltä siis muun muassa Jesajan kirjassa 6:2. Serafeilla on kuvauksien mukaan kuusi siipeä, joista neljällä ne suojautuvat Jumalan kirkkaudelta ja kahdella lentävät. Serafien ainoana tehtävänä on ylistää Jumalaa. Serafeja on pidetty rakkauden, valon ja tulen enkeleinä.

Toiseksi Raamatun suomenkielinen käännös sanasta "kavalin" (Moos.3:1) kuten myös sana "käärme" antaa valheellisen kuvan tapahtumista Eedenin Hyvän- ja pahantiedon puun juurella, sillä hebreankielinen alkuperäistekstihän (”The Companion Bible”, Genesis 3:1) kertoo käärmeen ollen serafi, ("Nachash "Shining One") ja käärmeen eli suloisen enkelihahmon olleen viisaampi (more wise [smart, subtle], 'ערום') kuin muut kedolla majailleet eläimet, ei suinkaan kavalin! Jahve Herra siis asetti Eedeniin muita viisaamman rakkauden enkelin väijymään Eevaa! Raamatun teksti sanaa "kavalin" käytetään myös synonyyminä muun muassa sanoille "katala", "petollinen", "ovela", "viekas" ja "älykäs"! Ehkä osuvin alkuperäistekstin käännös olisi kuitenkin salakavalin, sillä ensinnäkin salakavaluus edellyttää ainakin jonkin verran älykkyyttä! Ja toisekseen sana "salakavala" kuvaa suomen kielessä erinomaisesti Jahve Demonin pyrkimystä salata, verhota petollinen käyttäytymisensä.

Varsinainen lipsahdus Raamatun ”syntiinlankeemuskertomuksessa” löytyy kuin vaivihkaa yöllisten tapahtumien ohesta. Suomenkielinen Raamattu, aivan kuten uusimmat englanninkielisetkin Raamatut uskottelevat tekstin häveliäästi ilmaistuna kuuluvan:

Ja mies yhtyi vaimoonsa Eevaan; ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Kainin ja sanoi: “Minä olen saanut pojan Herran avulla.” Ja taas hän synnytti pojan, veljen Kainille, Aabelin. Ja Aabelista tuli lampuri, mutta Kainista peltomies. (1Moos.4:1,2)

Rakkauden enkeli
Niin alkuperäistä hepreankielistä tekstiä suhteellisen tarkasti noudattava King Jamesin versio Raamatusta kertoo jotain aivan muuta:

And Adam knew Eve his wife; and she conceived, and bare Cain, and said, I have gotten a man from the LORD. And she again bare his brother Abel. And Abel was a keeper of sheep, but Cain was a tiller of the ground. (Gen.4:1,2)

Eeva siis sanoo englanninkielisen Raamatun mukaan, että Eeva tuli raskaaksi Jahve Herralta/Herrasta! Entä oma vaimosi? Tuleeko hänkin raskaaksi sinun avulla vai ihan itsestään? Vai onko teillä oma aisapoika, jota sinä autat panemaan vaimosi paksuksi? Ja kaiken kukkuraksi Zohar eli Loiston kirja (Sefer Ha-Zohar, kokoelma kabbalan eli juutalaisen mystiikan kirjoituksia) tietää:

Kaksi olentoa (Adam ja käärme) olivat sukupuoliyhteydessä Eevan kanssa ja hän tuli raskaaksi molemmista ja synnytti kaksi lasta.

Eeva siis tuli Raamatun tekstin mukaan "käärmeen", rakkauden enkelin viettelyn eli heti "hedelmän haukkaamisen" jälkeen raskaaksi sekä Herrasta että Aatamista (1Moos.3:6 ja 4:1,2)! Ellei Jahve Herra sitten röyhkeästi hyväksikäyttänyt seksuaalisesti nöyryyttämäänsä naista, Eevaa vasta yöllisen rangaistuspuhuttelun jälkeen tämän pakomatkalla!

Viereisessä kuvassa on nähtävissä kuinka kristityt muuntavat jopa Raamatun sisätämän tekstin totuutta: nachashsista, serafista on tullut rakkauden enkelin sijaan luontaantyötävä, harmaa käärmevartaloinen ja sarvipäinen olento!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti