keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Osuinpas hyvin munille

Osuinpas hyvin munille!

Poliitikot eivät pelkästään käyttäydy sikamaisesti, vaan ovat läpeensä kieroja roistoja - herkkähipiäisiä, itsetärkeitä valehtelijoita! Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) entinen perusturvaosaston johtaja Jyrki Hakola kertoo Iltalehdelle istuneensa työ- ja elinkeinoministeri, entistä sairaanhoitajaa Tuula Haataista (sd) vastapäätä palaverissa, jossa erityisavustaja Timo Nevaranta käytännössä esitti, että HVK:sta tehtäisiin syntipukki siihen, että Suomessa ei ollut varautumissuunnitelmien mukaisia määriä suojavälineitä. Hakola kertoo Haataisen kuulleen koko keskustelun ja myös osallistuneen siihen. Hakolan mukaan Haatainen oli huolissaan siitä, ettei HVK:ta ohjaavalle työ- ja elinkeinoministeriölle tulisi asiasta mainehaittaa. Hakolan mukaan ministerien kommenttien henki oli se, että jäätiin toivomaan, ettei jouduttaisi tilanteeseen, jossa kenenkään maine kärsii materiaalisen varautumisen heikkouden vuoksi. Ministeri ja demetikko Haatainen kertoi tiistaina 16.11 Ilta Sanomille kuulevansa Nevarannan ehdotuksesta ”ensi kertaa”. Väite ei ole uskottava Hakolan Iltalehdelle kertoman valossa!

Vittu kun mun muisti pätkii!
Ja mitä tekikään pääministeri Sanna Marin? HVK:n toimitusjohtaja Tomi Lounemaa oli pitkäperjantaina 10.4.2020 työpalaverissa, kun hän kesken kokouksen luki uutisen pääministeri Marinin Ilta-Sanomille antamasta lausunnosta. Sen mukaan Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema ei nauti enää pääministerin luottamusta. Marinin lausunto oli säälimätön ihmisen julkinen nolaaminen, potku suoraan munille. Sellaista ei kukaan johtoasemassa oleva saisi koskaan tehdä. Se on huonon ja heikon johtajan merkki. Näin toimitaan yleensä lähinnä Suomen itärajan takana. Mutta mitä muutakaan entiseltä puotipuksulta voisi odottaa?
Mä twiittaan nyt!

”Minut heitettiin bussin alle”, Lounema kuvasi kohteluaan Iltalehdelle viime viikolla. 

Sen lisäksi, että Marin käytöksellään paljastaa yäydellisen tyhmyytensä, niin HVK:n toimitusjohtajan julkinen nolaaminen oli kriisijohtamisessa epäonnistuneen Marinin tapa heijastaa ongelma itsensä (oman tyhmyytensä) ja hallituksensa ulkopuolelle. Psykologiassa siitä käytetään nimeä projisointi eli kohteensiirto. Ja ainakin sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) painoivat päälle ja painostivat HVK:n toimitusjohtaja Tomi Lounemaata suoraan. Esimerkiksi Pekonen vaati tiedot siitä, milloin ensimmäinen suojainlasti on Suomessa, koska hänen piti saada asiasta twiittaus ulos. Kuvaan kuuluu, että sen paremmin Marin, kuin muutkaan hallituksen ministerit eivät ole kantaneet asiassa vastuutaan, saati olisivat osanneet edes pyytää käytöstään anteeksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti