sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Yhteiskunnasamme lasten saati naisten asema ei kiinnosta ketään!

Yhteiskunnasamme ketään ei oikeasti kiinnosta lasten asema.  Lastensuojelun Keskusliiton tutkimuksen mukaan vuonna 2021 suomalaisista lapsista ainakin 44 % rangaistiin kuritusväkivallalla, vaikka ruumiillinen kuritus on maamme laissa kielletty! Vanhempien lapsiinsa kasvatuksen nimissä kohdistamat fyysisen väkivallan muodot ovat tutkimuksaen mukaan tyrkkiminen, töniminen, ravistelu, riepottelu, tukistaminen, läpsiminen, läimäyttely, lyöminen, potkiminen, nyrkillä ja esineellä lyöminen, piiskaaminen, selkäsauna sekä väkivallalla uhkaaminen! 

Kun Helsingin Sanomat uutisoi tutkimuksesta 27.10, niin se ei suinkaan maininnut kuritusväkivallan uhrien lukumäärää, vaan vain prosenttiluvun. koska silloin ei tarvitse edes yrittää luoda mielikuvaa, kuinka monta lasta 44 % on kaikkiaan alle 16-vuotiaista lapsista! Puhumalla ja kirjoittamalla aina prosenttiluvuista lakaistaan pois omien ja muiden silmistä pois lapsiin kohdistuvan väkivallan todellinen ja järkyttävä mittakaava ja lapsiin kohdistuvasta väkivallasta johtuvat yhteiskunnasamme rehottavat erilaiset mielenterveyshäiriöt!

Suomalaisista  lapsista 44 % tarkoittaa VAIN noin 400 000 vuosittaista kuristusväkivallan lapsiuhria!

Selkeästä kliinisestä masennustilasta kärsii vuosittain vähintään5‒7 % kaikista suomalaisista eli noin 200 000‒300 000 henkilöä

Ohimenevistä, lievistä masennusoireita potee sen lisäksi vuosittain 10‒15 prosenttia eli 500 000‒750 000 henkilöä

Kaikkiaan noin 40 % (2 700 000 -kaksi miljoonaa seitsemänsataatuhatta) suomalaista kokee elämässään ainakin yhden vakavahkon mielenterveyden häiriön

Esimerkiksi näin: noin 12 % maamme 0‒17 vuotiaista nuoresta (eli noin 120 000 nuorta) kärsii vuosittain mielenterveyden häiriöistä! 

4 % maamme 0‒17 vuotiasta nuorista, eli reilusti noin 40 000 nuorta on vuosittain psykiatrisen erikoissairaanhoidon asiakkaina eli potilaina

Saati, että naisten asema kiinnostaisi oikeasti ketään!  Kuvitellaan, että naisten seksuaalinen häirintä häviäisi toisiamme kunioittamalla! Ikään kuin omiin lapsiin kohdistettu fyysisellä ja psyykkisellä väkivallalla ei olisi mitään tekemistä seksuaalisen kieroutumisen kanssa!

Yhteensä 23 % (noin 900 000), eli lähes JOKA NELJÄS työikäinen suomalainen (työikäisiä 3,5 miljoonaa) on joskus kokenut työssään seksuaalista häirintä. 

Alle 25-vuotiaista naisista häirintää on kahden viime vuoden aikana kokenut työssään 25% eli JOKA NELJÄS.

Katso ympärillesi seuraavan kerran vaikka kaupan kassajonossa, bussissa tai junassa ja loruile itseksesi näkemistäsi naisista PUH PAH PELISTÄ POIS!

Ja 20 % suomalaisista naisista joutunut nykyisen tai edellisen kumppaninsa väkivallan kohteeksi 

Suomalaisista naisista 47 prosenttia on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa 15 ikävuoden jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että yli 1,3 miljoonaa suomalaista naista on joutunut elämässään fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kohteeksi miesten taholta 

Eihän nuo prosenttiluvut nyt niin isoja ole (kaikki ovat alle sada), että niistä kannattaisi huolestua ja tuo 1,3 miljoonaa nyt niin kovin paha luku ole - eihän? Eihän tavallisessa maitopurkissakaan ole kuin vähän yli 1 litraa ja 1,3 litrainen autokin on vain pelkkä söpö pikku-auto!

Lapsiin kohdistunut henkinen väkivalta on ruumiillista väkivaltaa vielä paljon yleisempää ja usein hyvin hienovaraista! Henkinen väkivalta ilmenee muun muassa haukkumisena, mitätöintinä, esineiden heittelynä, uhkailuna, kiroiluna sekä mykkäkouluna, huutamisena, rähjäämisenä, syyttelynä, loukkaamisena, pelotteluna, kyykyttämisenä, kyttäyksenä, kiristyksenä, verbaalisena pahoinpitelynä (ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että lapsen haukkuminen, nälviminen tai uhkailu olisi vanhempien keskuudessa kovinkaan paljon yleisempää, kuin huutaminen, kyttäys tai kiristys ‒ päinvastoin!), sekä naistenlehtien äideille kasvatusohjeeksi yleisesti suosittelemana eristämisenä (toiseen huoneeseen sulkemisena).

Ylivoimaisesti eniten vanhempien lapsiinsa kohdistama pahoinpitelyn muoto on kuitenkin RAKKAUDEN PUUTE!

Sinäkään et varmaan tiedä, että lapseen kohdistunut väkivalta, jopa henkinen väkivalta voi aihettaa lapselle vakavan aivovaurion. Ja ellei vakavaa aivovauriota, niin lähes varmasti erilaisia ja eriasteisia mielenterveyshäiriöitä. MUTTA KETÄPÄ SE KIINNOSTAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti