perjantai 27. joulukuuta 2019

Sauli Niinistökin syöttää sinulle tällaista paskaa


Iltalehti otsikoi 25.12 ”Onko Betlehemin tähti totta? Pitävää tieteellistä näyttöä ei taivaalle ilmestyneestäkirkkaasta tähdestä ole.” Artikkelin tarkoitus ei kai kuitenkaan ollut väittää, että tarina Jeesuksesta on pötyä ja kertoa lukijoille, että häntä hallitaan ja johdetaan sellaisten henkilöiden ja instituutioiden toimesta, jotka uskovat oikeasti joulupukkiin tai lentäviin lautasiin!
Raamatun mukaan Jeesuksen piti syntyä 1) Daavidin sukuun (Jer.23:5), hänen nimensä tuli olemaan 2) Immanuel (Jes.7:14) ja hänen 3) äitinsä olisi ollut äpärä! Jesajan jakeessa käytetty hepreankielinen sana "alma" ei merkitse neitsyttä, vaan nuorta naimatonta naista (neitsyt on hepreaksi "betula"). Messiaan piti juutalaisten kirjoitusten mukaan siis olla avioliiton ulkopuolella syntynyt äpärä.

Ja koska Vanha testamentti kertoi messiaan syntyvän Daavidin sukupuusta ja Betlehemissä, niin piti keksiä tarina, jossa nasaretilaisen, viimeisillään raskaana olevan Marian piti Daavidin sukupuuhun (tästä siis ei minkäänlaisia muita todisteita kuin evankelistojen oma sana ja kuvitelmat) kuuluvan Josefin kanssa matkustaa pois Galileasta 140 kilometrin matka verolle pantavaksi Daavidin kaupunkiin 4) Betelehemiin, vaikka tuolloinkaan verollepanon vuoksi ei matkustettu minnekään, vaan verotus suoritettiin kotona. Raamatussa ei myöskään missään mainita, että Jeesus olisi syntynyt tallissa, kuten kristityt joulukuvaelmissaan uskottelevat, lapsen seimihän on kaukalon mallinen pieni lapsen vuode, joka on sijoitettu öisin yleensä vanhempien makuuhuoneeseen.
Matteus puolestaan rakentaa evankeliumissaan komean “kuninkaallisen” sukupuun aina Aabrahamista Daavidin kautta Joosefin, mutta ei ymmärrä sitä, että jos Jeesus sikiää neitseellisesti, niin silloin Jeesus ei voi missään tapauksessa olla Daavidin jälkeläinen.
Matteus tarttui tuumasta toimeen ja loi ”ruhtinaallista” alkuperää olevalle Jeesukselle, kuten kaikille kuninkaille, alaisten eli paimennettavien ihastukseksi ihanan, vielä tänä päivänäkin alttaritauluissa loistavan 5) jumalallisen sädekehän. Ja viisaiden tietäjien piti tietysti saapua kaukaisilta itäisiltä mailta taivaalla loistavan kirkkaan tähden johdattamina kumartamaan syntynyttä uutta kuningasta, vapahtajaa ja ja heittäytyä maahan tai ainakin vähintään polvistua kaikille kansoille esimerkillisesti häneen eteensä ja tuoda tietysti runsaita lahjoja kuten kultaa, suitsukkeita ja mirhamia. Tie oli taivaaseen saakka tehtävä maailman Vapahtajalle mahdollisimman tasaiseksi.
Näitä seuraavia Jesajan jakeita itämaan tietäjistä kristityt ovatkin kautta vuosisatojen kyynelsilmin lukeneet aina silloin, kun on pitänyt todistaa, että juutalaiset eivät itse tunteneet omaa lakiaan – siihen pystyivät vain aidot ”messianistit.”

Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi. Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat, mutta sinun ylitsesi koittaa Herra, ja sinun ylläsi näkyy hänen kunniansa. Kansat vaeltavat sinun valkeuttasi kohti, kuninkaat sinun koitteesi kirkkautta kohti.(Jes.60:1–3)

Jesajan jakeista itämaan tietäjät ovat yhtä kaukana kuin maailmakaikkeuden kaukaisin, poispäin pakeneva galaksi on meistä. Kaikki Jeesuksen syntymään ja nuoruuteen liitetyt sepustukset, 6) pako Egyptiin pako, poikalasten tappaminen, vierailu 12-vuotiaana lapsinerona temppelissä, aina Johannes Kastajan tapaamiseen saakka ovatkin enemmän kuin todennäköisesti tekaistuja. Matteus paljastaa lukijoille menetelmänsä:

Ja hän oli siellä Herodeksen kuolemaan asti; että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo: “Egyptistä minä kutsuin poikani.”(Matt.2:15)

Ja sinne tultuaan hän asettui asumaan kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret; että kävisi toteen, mikä profeettain kautta on puhuttu: “Hän on kutsuttava Nasaretilaiseksi.”(Matt.2:23)

Eli ensin Matteus poimii sanan sieltä, toisen täältä, noukkii mukaan jonkun ihan omasta päästä keksityn ja lopuksi kirjoittaa sepitteen tai kaksi, johon Vanhasta testamentista valitut, tässä Hoosea 11:1, sanat sopivat kuin nyrkki silmään, esimerkiksi:

Kun Israel oli nuori, rakastin minä sitä, ja Egyptistä minä kutsuin poikani.(Hoos.11:1)

Kyseinen valittu jae ei sitä paitsi ole edes profetia, vaan Hoosea kertoo jakeessa kuinka Herra muistelee Hoosean suulla aikaa, jolloin Herra vei Israelilaiset pois Egyptin ”orjuudesta.” Jälkimmäinen Matteuksen todisteena käyttämistä jakeista taas ei ole edes peräisin yhdenkään Vanhan testamentin profeetan suusta, sillä Vanha testamentti ei mainitse lainkaan Nasaret nimistä paikkakuntaa, vaan Matteus viittaa jälkiviisaasti Jeesuksen kuoleman jälkeen muistiin merkittyihin, omiin tai muiden kirjoituksiin (Matt.21:11, Luuk.2:39, 4:16, Joh.1:45, Joh.19:19, Apt.2:22, 10:38 ja 22:8). Ennustaminenhan on todella vaivatonta ja sujuvaa silloin, kun ennustuksen voi laatia jälkikäteen, eikö vaan? Ja se pieni historiallinen tosiasia, että 7) Herodes kuoli vuonna 4 eKr. ja 8) Quirinius, se kuuluisa Syyrian maaherra, asetettiin virkaansa vasta vuonna 6 jKr. jolloin myös Luukkaan mainitsema verollepano suoritettiin, ei kristittyjä ole koskaan häirinnyt!

9) Kristittyjen mainostamat Vanhasta testamentista löytyvät messiasennustukset eivät ole sanallakaan totta. Luit aivan oikein – yksikään ainoa kristittyjen väittämä Vanhan testamentin messiasennustus ei kerro Jeesuksesta. Messiasprofetiat ovat siis ainoastaan riittävän suuri vale, joka on toistettu tarpeeksi monta kertaa, jotta se on muuttunut lopulta totuudeksi. Mene ja tutki mikä tahansa profetioista vaikka itse ja ennen kaikkea omin silmin (esimerkiksi keskeisimmät Jes.7:14–16, 18–20, 9:5, 11:1–4, 52:13–15 ja 53:2–12; Jer.23:5,6; Hes.34:23,24; Miika.5:1–4; Sak.4:14, 6:12,13).
Sauli Niinistö näyttää sinulle kuinka valhetta palvotaan
Jeesusta koskevat messiasennustukset perustuvat ainoastaan alkukristittyjen inhottavaan tapaan, käyttää aiempia juutalaisten laista, eli Vanhasta testamentista löytyviä tekstejä, lain kohtia, omien tarkoitusperiensä, kuten aseman ja maineen ja vastikkeettoman vieraanvaraisuuden ajamiseen. Näillä ”luovasti” tulkitsemillaan ja kirjoituksiinsa lainaamillaan asiakokonaisuudesta irrotetuilla irrallisilla lauseen pätkillä ja jopa yksittäisillä sanoilla, ensimmäiset kristityt pyrkivät yksipuolisessa valossa todistamaan lukijoille ja kuulijoilleen, että Kristus, jonka juutalaiset tappoivat, ja jota he muka edustivat, oli Vanhassa testamentissa ennustettu messias.

Eli tällaista valetta sinulle uskotellaan lapsesta lähtien! Eikö ole hienoa asua maassa, jossa presidenttikin uskoo tällaiseen kristittyjen levittämään paskaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti