torstai 26. maaliskuuta 2020

On kaikien etu, että sairastuneet on saatu Suomeen saastuttamaan maata


Aino-Kaisa on aivan varma, että oireettomat koronaviruksen
kantajat eivät sairastuta ketään kuolematonta suomalaista!
Pääministeri Sanna Marin toisti Yle Ykkösaamussa 21.3, että hän ja hallitus kyllä kantavat vastuun, mutta tuo vastuun kantaminen jää kyllä korkeintaan surunvalittelujen tasalle, sillä tuo turha joukko on sen lisäksi että se on aliarvioinut koronaviruksen vaaran alusta alkaen, tehnyt myös erittäin vakavan koronaviruksen etenemistä maassamme edesauttavan virheen.

Suomeen on saapunut ja saapuu ulkomailta noin 200 000 riskialueilla ollutta suomalaista. Kummastusta on alusta alkaen herättänyt se, että ulkomailta palanneita suomalaisia ei ole jo aiemmin ohjattu tiukasti karanteeniin. Matkaajat ovat voineet matkustaa kotimaahan palattuaan normaalisti täysissä julkisissa kulkuvälineissä tai käydä kotimatkallaan huoltamoissa pullakahveilla ja jopa lähikaupassa.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) perusteli Suomen vapaaehtoisuuteen pohjautuvia karanteenitoimia muun muassa nykyisen tartuntatautilain karanteenikäytäntöjen hankaluudella, sekä sillä että oireettomat koronaviruksen kantajat eivät tartuta tautia muihin (IL 14.3):
Timo Harakka riemuitsee kaikkien yleisestä edusta: Ulkomailla
sairastuneet ovat saaneet saastuttaa maamme
”Tartuntatautilain mukaan kunnan tartuntataudeista vastaavan lääkärin pitäisi tehdä päätös karanteeniin asettamisesta jokaisen matkustajan kohdalla yksilöllisesti ja erikseen. Siksi on katsottu, että vapaaehtoinen karanteeni on kohtuullisempi suositus ihmisille, varsinkin kun olemme sen tiedon varassa, että tauti ei leviä, jos ihminen on oireeton.”

Asiantuntijoiden mukaan kuitenkin jo tuolloin pidettiin yleisesti mahdollisena, että tartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin ennen oireiden alkamista.
Sama IL artikkeli kertoo myös, että Italian lennot olisi voitu liikenne- ja viestintäministeriön Timo Harakan mukaan tarpeen vaatiessa jo helmikuussa keskeyttää, mutta niin ei tehty:
"On kaikkien etu, että esimerkiksi nämä hiihtolomalaiset, jotka ovat sairastuneet koronaan Itävallassa ovat nyt Suomessa ja hyvässä hoidossa."

Tämän suurempaa paskaa tuskin kukaan pystyy Harakan ohella heittämään koronavirukseen kuolevien niskaan. Eli on siis kaikkien etu, että Itävallan viruslingon shotti-bileissä itsensä saastuttanut hiihtoturisti saa viranomaisten lepsuilun vuoksi sairastuttaa monta muuta! Tämä on ilmeisesti sitä Marinin mainostamaa vastuunkantoa! Käytännössä vastuu ei ole kuitenkaan poliitikoiden saati virkamiesten tai -naisten, vaan ministeriöiden välinen tietokatkos ja riittävän ohjeistuksen puuttuminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti