torstai 19. maaliskuuta 2020

Seppo Kolehmainen todistaa, että poliisit ovat latvastaan lahoja


Onhan se tiedetty jo pitemmän aikaa, että poliisit ovat latvastaan lahoja, mutta pitääkö heidän, kuten poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, kailottaa se koko kansakunnalle (IS 18.3):
 Voi järjestää rippijuhlat ja syntypäivät tai muut, varsinkin yksityisissä tiloissa

Syntymäpäiviä ja muita kutsuja saa siis Kolehmaisen mukaan vielä järjestää, vaikka hallitus on rajoittanut yli kymmenen hengen julkisia kokoontumisia.

Poliittisen virkanimityksen, lehmänkaupalla virkaansa "päässyt", sisäministeriön kansliapäällikön Kirsi Pimiän mukaan viranomaiset kommentoivat asiaa muka eri näkökulmasta. Poliisi puhuu siitä, mihin ja missä heillä on toimivaltaa puuttua, terveysviranomaisten tavoitteena taas on tautitilanteen rajoittaminen.
”THL lähtee tässä tartuntatautilain mukaisesta kiellosta ja sen tulkitsemisesta. Se on nyt annettu aluehallintavirastosta niin, että se koskee kaikkea kokoontumista. Eli silloin syntymäpäiväjuhlat ja vastaavat ovat sellaisia tilaisuuksia, joissa kymmenen hengen rajaa pitäisi noudattaa.”

Siis tartuntatautilain mukaista kieltoa ei tarvitse noudattaa eikä poliisilla ole mitään toimivaltaa kiellon rikkojia kohtaan? Pimiä onkin näköjään yhtä pimeä kuin Kolehmainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti