maanantai 16. maaliskuuta 2020

Nyt vessapaperiostoksille

Kansalaista ollaan saattamassa
turvallisesti vessapaperi ostoksille!
Covid-19 Coronavirus cases worldwide update
Suomen poliitikot sekä viranomaiset valehtelevat kansalaisille sen kuin kerkeävät. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru korosti Oulussa perjantaina 31.1 (IS):
Asiantuntijoiden näkökulmasta (korona)viruksen leviämisriski on pieni, siihen pitää uskoa"

Ja EU:n terveysministereiden videokokouksessa 7. helmikuuta samainen pölkkypää Kiuru mainosti:
”Terveysturvallisuus ja varautuminen mahdollisten epidemioiden ja pandemian varalta on kansainvälisen arvioinnin mukaan Suomessa hyvä. Terveysjärjestelmämme on varautunut ehkäisemään, tunnistamaan ja hoitamaan tartuntatauteja, myös uuden koronaviruksen varalta”

”Kokonaisuudessaan Suomi on varautunut koronaviruksen leviämiseen hyvin ja varautuminen on myös aloitettu hyvissä ajoin.”

Ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen totesi samassa tilaisuudessa: ”Tartuntariski Suomessa on pieni.”

Samainen Pekonen jatkoi samaa vähättelevää linjaansa 4.3 STM tiedotustilaisuudessa: Suomessa ei ole koronavirusepidemiaa ja siksi tartuntariski on edelleen pieni, eikä Suomessa ole tällä hetkellä tarvetta yleisötilaisuuksien rajoittamiseen.

Helsingin kaupunki on sittemmin kertonut, että seitsemällä Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonserttiin Helsingissä 8.3 osallistuneella on todettu koronavirustartunta mutta koska Suomessa ei Pekosen mukan tuolloin ollut epidemiaa, tartunta ei voi olla vaarallinen!

HS kertoo 15.3 että Husin johtaja­ylilääkäri Markku Mäkijärven sanoneen, että ”Aggressiivisesta testaamisesta olisi hyötyä Suomessakin, mutta nyt siihen ei kyetä”. Mäkijärven mukaan ainakin Husissa kyse on nimenomaan kapasiteettiongelmasta:
”Meillä meni nämä näytteenottopisteet tukkoon heti. Yli 65-vuotiaita saapui testeihin paljon.”

Samaan aikaan Maailman terveysjärjestön WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus painottaa HS mukaan, että laajamittainen testaus voi pelastaa ihmishenkiä:
”Kiinan, Etelä-Korean, Singaporen (Japanin) ja muiden kokemukset osoittavat selvästi, että aggressiivinen testaaminen ja kontaktien jäljitys yhdessä sosiaalisen etäisyydenoton ja yhteisöjen aktivoinnin kanssa voi estää tartuntoja ja pelastaa henkiä”

Suomen poliitikot ja viranomaiset valehtelevat - lue: Early Coronavirus Testing FailuresWill Cost Lives

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti