sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Luotammeko paskanpuhujiin ja tyhjänjauhajiin?


Asiaa tuntematom asiantuntija Jussi Sane
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Jussi Sane kertoi 22.1 Ilta-Sanomille, että tietoon viruksen leviämisestä ihmisestä toiseen kannattaa suhtautua rauhallisesti.

”Tällä hetkellä riskiarvio on sellainen, että Kiinaan tai Aasiaan matkustavan kannalta riski tartunnan saamiseen on pieni. Samoin riski sille, että virus leviäisi Suomeen etenkin epidemiana.”

Johtavaan asiantunitja Saneen vedoten Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru korosti Oulussa perjantaina.31.1 (IS): Asiantuntijoiden näkökulmasta viruksen leviämisriski on pieni, siihen pitää uskoa"

Harhaanjohtaja Mika Salminen
”Luulen, että italialaiset tulivat tässä aika pahasti yllätetyiksi. Siellä on nyt tehty toimia, joiden kohdalla olisi ollut hyvä harkita kaksi kertaa miten toimitaan.”
Toisin sanoen Salmisen mukaan Italia teki väärin määrätessään helmikuun lopulla kansalaisilleen liikkumisrajoituksia. Nythän 22.3 mennessä Saapasmaassa on kuollut lähes 5 000 kansalaista ja jo yli 50 000 on saanut tartunnan! Näitä lukujako Mika Salminen haluaisi suuremmiksi?  
Niinpä esimerkiksi Ryanair sai aivan vapaasti lennättää suomalaisia lomanviettäjiä rakkaaseen kotimaahan 22.3 viruksen vuoksi osin eristetyltä Lombardian alueelta!

Sanna Marin eduskunnassa 12.3 (AL 12.3): ”Sillä, että Suomi laitettaisiin kiinni, ei käsitykseni mukaan estettäisi epidemiaa. Kannattaa välttää kiihkoilua ja asettumista itse terveydenhuollon asiantuntijoiksi. Luotan terveydenhuollon viranomaisiin. En halua, että tästä salista levitetään viestiä, jossa ihmisten pitäisi pelätä, että Suomessa olisi poikkeustila. Näin ei ole”

Näin viesti koronaviruksen vaaroista on muuttunut – THL tammikuun lopulla: Pieni riski sille, että virus leviäisi Suomeen etenkin epidemiana (IS 14.3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti