tiistai 3. maaliskuuta 2020

Kuinka virkamiehet luistelevat vastuusta (ja tapattavat vanhuksia)

Turun kaupunginjohtajan Minna Arven
äiti Seija Arve

Turussa paljastui maanantaina yksityisen saattohoidon skandaali! Iltalehti väitti 2.3, että ”Kaupunki meni halpaan”

Tiina Mäkinen
Turun saattohoitoskandaali juontaa Turun kaupungin vuosille 2011–2014 tekemään kilpailutukseen. Aikoinaan Turun Sanomissa helsinkiläinen ylilääkäri Juha Hänninen kritisoi kilpailutusta.
Turku päätti ostaa Luotsilta kotisaattohoitoa hinnoilla, joita mikään muu yritys ei pystynyt tarjoamaan.  Hänninen kritisoi sitä, että päätös tehtiin lähes yksinomaan hintaan perustuen.  Hinta oli huomattavasti halvempi kuin muilla: Tiedän, ettei Luotsin tarjoamilla hinnoilla voi kotisaattohoitoa toteuttaa tai sitten siellä tiedetään jotakin, josta itse en ole selvillä, hän kirjoitti. Turun kaupunki vastasi vuonna 2011 Hännisen kritiikkiin muun muassa, että kaikki kilpailutukseen osallistuneet palveluntuottajat täyttivät ehdottomat laatuvaatimukset.

Kyse ei siis ollut ”halpaan menosta”, vaan virkamiesten  sekä heitä muka valvovien poliitikkojen matalaotsaisuudesta johtuvasta tyhmyydestä! He kaikki ovat kunniamerkkinsä yhtäläisesti ansainneet – pääsimmehän yhteiskunnan varoja tuhlaavista kuolevista vanhuksistakin halvalla eroon! Mitä eroa muuten on halvimman tarjouksen valitsemisella ja lähestyvän junan alle työntämisellä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti