keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Mielenterveyden häiriöt - Syyt ja kootut selitykset


ISBN9789528007098
Julkaistu 29.1.2019. Valtakunnallinen lapsiuhritutkimus ei laske huutamista, rähjäämistä, syyttelyä, loukkaamista, nälvintää, pelottelua, kyykyttämistä, mitätöintiä, kyttäystä, kiristystä, jäähyttämistä eli lapsen eristämistä, saati verbaalista pahoinpitelyä ja häpeän juurruttamista lapseen seksuaalisilla kielloilla lainkaan edes lieväksi henkiseksi väkivallaksi, vaikka nuo väkivallan muodot ovat kaikkein yleisimpiä vanhempien lapsiinsa käyttämiä menetelmiä. Ja kun nuo menetelmät kuorrutetaan tunnekylmyydellä, välinpitämättömyydellä eli henkisellä heitteillejätöllä, laiminlyönneillä, jalkapantaa muistuttavalla ylenpalttisella holhoamisella ja/tai lapselle rajoja määrittelemättömällä kasvatuksella, niin pahoinpideltyjen lasten kokonaismäärä määrä on Suomessa varmasti reilusti yli 90 %, sillä 64 % lapsista on ennen 14-ikävuotta saanut osakseen tyrkkimistä, tönimistä, ravistelua, riepottelua, tukistamista, läpsimistä, läimäyttelyä, lyömistä, potkimista, nyrkillä ja esineellä lyömistä, piiskaamista, sekä selkäsaunoja.
Mutta valtaosan mielenterveyden ammattilaisten mielestä vanhempia ei sovi syyllistää, koska he eivät kaipaa sitä! Eikä lasten pahoinpitely edes välttämättä ole näiden asiantuntijoiden mielestä mikään syy lasten kasvaneisiin mielenterveyden häiriöihin. He tarjoavat maamme väestön mielenongelmien syyksi mainitsemattomia psyykkisiä syitä, kollektiivisesti meitä kaikkia, väkivaltaviihdettä, videopelejä, kontrollin, resurssien ja kouluterveydenhuollon puutetta, vaativaa koulumaailmaa, koulujen vähentyneitä resursseja, geneettistä ja sosiaalista perimää, yhteiskunnan kovuutta, koulutuksen ongelmia, liikalihavuutta, kulloistakin hallituskokoonpanoa ja maapallon ilmaston lämpenemistä sekä vääriä kulutustottumuksia sekä/tai ja tietysti välinpitämättömyyttä, ellei sitten kerta kaikkiaan ‒ selittämättömyyttä.
Vaikeneminen lasten pahoinpitelyn aiheuttamista seurauksista selittyy psykologisilla puolustusmekanismeilla. Puolustusmekanismien tarkoituksenahan on auttaa meitä suojautumaan niiltä totuuksilta, jotka satuttavat meitä, kun kuulemme niitä.
Psykologisien puolustusmekanismiin turvautuvat mielenterveyden ammattilaiset peittävät heidän omien vanhempiensa heihin itseensä harjoittaman kristilliseen viitekehykseen, henkiseen ja jopa ruumiilliseen väkivaltaan nojaavasta kasvatuksesta jääneet arvet. Kukapa nyt omaa pesäänsä likaisi? Ja niin nämä puolustusmekanismiensa sokeuttamat "ammattilaiset" jättävät potilaansa, lapsen mielenhäiriön syyt selvittämättä ja tarjoavat sijalle lumelääkettä, uskomushoitoja, henkistä homeopatiaa.

Näyte kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti