maanantai 20. huhtikuuta 2020

Hallitus on ansainnut "stressiloman"


Sanna Marinin johtamis­haaste: Saako toveri mennä, kun toveri ei ole tehtäviensä tasalla? Ilta-Sanomien päätoimittaja Tapio Sadeoja kirjoittaa 20.4, että ”suomalaisilla on oikeus edellyttää, että ratkaisevia päätöksiä tekevät parhaat voimat. Parhaita voimia tuskin ovat ministerit ja johtavat virkamiehet, jotka eivät ota vastuuta mistään vaan syyttävät muita toimijoita.”
Sadeoja ei tunne historiaa; ”toveria ei koskaan jätetä, ei ainakaan työväenliikkeessä, ellei se ole jäänyt verekseltään kiinni” ja Sannan oma mielipide vahvistaa käytännön, sillä MTV 3 kertoi 29.3 pääministeri Sanna Marinin (sd.) todenneen Twitterissä, että kriisiaika ei ole hetki, jolloin kyseenalaistetaan toimivaltaisten viranomaisten kyky tai osaaminen: "Jotta voimme onnistua työssämme mahdollisimman hyvin, tarvitsemme myös työrauhaa.

STM: kansliapäällikkö Varhilan ulkoinen olemus kertoo, että
hän on henkisesti pipi - hoidon tarpeessa
Marinin puoluetoveri STM kansliapäällikkö, vähä-älyinen Kirsi Varhilakin lähtikin STM osastopäälikkö Päivi Sillanaukeen mukaan ”stressilomalle”, kunhan ensin oli torpannut ylimielisesti THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan näkemyksen suojien käytöstä. Torppauksestahan alkoi kädenvääntö, joka päätyi hämmästyttävän loogiseen suositukseen: kangasmaskien käyttöä ei suositella tavallisille kansalaisille, koska niistä ei ole mitään hyötyä, mutta maskien käyttöä suositellaan hoivahenkilöstölle potilaiden suojelemiseksi tartunnoilta.
Sadeojan on ihan turha pillittää, vaikka hänen kommenttinsa on muuten asiallinen, että ”suomalaisilla on oikeus edellyttää parhaat voimat", sillä Suomea johtava neljän ”kanan ja yhden ”tantan” viisikko” ei hoksottimiltaa yllä tasolle, jota tarvittaisiin edes alkeellisimassa kriisijohtamisessa! Miksi koko hallitus ei saman tien Marinia myöten (ei vakuuttava ja rauhallinen käytös suinkaan kerro Marinin kyvystä johtaaa kuten kuvitellaan) lähde lomalle, eipähän ainakaan tulisi sekoiltua enempää? Rahan jakamiseen kansantalouden kannalta tuottaville ja innovatiivisille kirpputoreille, mediapersoonille ja kaiken maailman konsulenttien kehittämishankkeisiin ei tarvitsisi akateemista koulutusta, pelkkä puolueen jäsenkirja varmaan riittäisi!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti