maanantai 6. huhtikuuta 2020

Käytännön eutanasiaa vai ajatuskatkos?


Täysistunnossa 17.3.2020 Sanna Marin elvisteli valmiuslainlähetekeskustelussa: Meidän päätehtävämme on nyt suojata erityisesti taudin vakaville oireille alttiit riskiryhmät. Riskiryhmiin kuuluvat ennen kaikkea yli 70‑vuotiaat ja ihmiset, joilla on perussairauksia.

Yle uutisoi 5.4 ”Suojavälinepulahoivakotien koronatartuntojen taustalla – Hoitajaliitto: "Hoitaja on ainut, joka tartuttaa koronaa potilaisiin" Lähi- ja perushoitajien liittoon tulee hoitajilta päivittäin jopa sata yhteydenottoa maskien ja suojavarusteiden puutteista hoitolaitoksissa.


Eli hallitus ilmeisesti ohjeistaa tahallisella toimettomuudellaan tai tyhmyydessään valmiusvarastoa niin, ettei se lähetä suojavälineitä hoivakoteihin! Eihän valmiusvarasto ole henkilö ja näin ollen sen ei tarvitse kantaa vastuuta! Ja saadaanhan näin kätevästi koronaviruksen varjolla ikäpyramidia karsittua ja tuottamaton vanhusväestö poltettua väestön suojelun nimissä krematorioissa tuhlaamasta kansallisomaisuutta! Vai onko suojavälineiden puutteessa kyse taas jostain 4 nuoren naikkosen ja yhden tantan yhteisestä ajatuskatkoksesta?

Ja vaikuttaa aivan sille, että hallitus on päättänyt eliminoida keskuudestamme ilmaa pilaamasta pois kaikki koronavirukselle alttiit kansalaiset, sillä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen arvostelee Suomen hallituksen toimia pandemian estämisessä. Ilta-Sanomat uutisoi 6.4:
Pääministeri Sanna Marinin hallitus (sd) saa osakseen kovaa arvostelua ja vielä arvovaltaiselta taholta: ”Suomen hallitus on pandemian alusta lähtien korostanut Suomen hyvää varautumista kriisitilanteisiin. Käytännön tasolla kuitenkin suojavarusteiden puute muodostui jo kahden pandemiaviikon jälkeen niin suureksi ongelmaksi, että valtion varmuusvarastojen ovet jouduttiin avaamaan varusteiden toimittamiseksi sairaaloille” (Uuden Suomen puheenvuoro: Varmuusvarastoista toimitetut määrät ovat osoittautuneet melko pieniksi tarpeeseen nähden, eikä suojavarusteita tosiasiassa ole kovin paljoa riittänyt yliopistosairaaloiden ulkopuolelle (saati hoivakoteihin). Julkisuuteen on myös raportoitu suojavarusteiden laatuongelmista, sillä sekä valtion varmuusvarastoihin varastoidut, että sairaanhoitopiireihin sikainfluenssaepidemian jälkeen hankitut hengityssuojaimet olivat päässeet vanhentumaan.). Lehtosen mukaan hallitus ei ole antanut tietoa tarvittavista määristä. Hän laskee, että Suomessa sosiaali- ja terveysalalla työskentelee yli 300 000 henkilöä. Ennakoidun 4-6 kuukauden kestoisen epidemian ajaksi tarvittaisiin tuolle henkilöstölle ainakin 120-180 miljoonaa kirurgista maskia.

Mitä tästä enää puuttuukaan? Veret seisauttava luonnonmullistus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti