perjantai 17. huhtikuuta 2020

Kansan enemmistölle looginen punninta on ylivoimaista


Arvoituksessa on tarkoitus avata numerolukko. Lukossa on kolme numeroa, jotka tulee saada kaikki oikein annettujen vihjeiden avulla. Pulman julkaisseen Mind Your Decisions -sivuston mukaan tämän arvoituksen osaa ratkaista vain ”todellinen nero”. Pulma on tässä. Oikealla olevien vihjeiden perusteella oikea numerosarja löytyy, mutta ratkaisu vaatii loogista päättelyä. 
Tehtävän ratkaisu on lapsellisen helppo, se ei vaadi todellakaan neroutta! Pitää vain osata ajatella loogisesti eli käyttää aivojaan. Tämä on pulman julkaisseen sivuston mukaan kuitenkin todella vaikeaa. Kyseinen väite todistaa, että kansan suuri enemmistö ei osaa ajatella ja on vietävissä vaaleista vaaleihin kuin pässi narussa - laskiämpäri tunkiolle!  

Kiltti Aatu-setä tiesi mistä narusta vedetään
Hitler perustikin koko propagandansa ajatukselle – aivan kuten useimmat, Hitlerin esimerkkiä seuraten, länsimaisista, myös suomalaisista poliitikoista nykyisin – että kansan enemmistö oli ja on kykenemätön sulattamaan loogista punnintaa. Yksilö muuttuu massan keskellä tahdottomaksi automaatiksi, persoonalliset arvot menettäneeksi viettiolennoksi, jolle on ominaista alkukantainen sankarillisuus ja helposti syttyvä toiminnanhalu. Ihmisistä tulee vain kuvien varaiseen ajatteluun pystyviä, vaikutuksille alttiita, esimerkeillä, toistamisella ja liioittelulla helposti johdatettavia, seremonioilla huumattavia, ilmaisista muoviämpäreistä tai puoleen hintaan myytävistä suklaakonvehdeista joulun alla taistelevia raakalaisia, joilta puuttuu objektiivinen oikeustaju ja vastuuntunto:

Sauli kalastaa äänestäjiä
Aadolf Hitler kerskui kirjassaan Taisteluni: Mikä onni hallitseville, että ihmiset eivät ajattele. Johtajana oleminen on joukkojen liikuttamista... Poliitikon tulisi oppia puhumaan sanomatta mitään... Suurten joukkojen vastaanottokyky on hyvin rajallinen, ymmärrys vähäinen, mutta unohtamiskyky suuri. Kaiken propagandan täytyy olla kansanomaista ja asettaa henkinen tasonsa niiden käsityskyvyn mukaan, jotka ovat älyltään kaikkein vaatimattomimpia niistä, joiden puoleen se pyrkii kääntymään. Koska massat tajuavat hyvin heikosti abstraktisia aatteita, heidän reaktionsa tapahtuu enemmän tunteitten alueella, missä heidän sekä positiivisten että negatiivisten asenteittensa juuret perimiltään ovat...

Siellähän lymyilevät Hitlerin tavoin lapseen vedoten muun muassa Timo
Harakka ja Pertti Arajärvi
Ai ei muka pidä paikkansa? Katin kontit! Pieniin lapsiin ja söpöihin lemmikeihin vetoamalla saa tänäkin päivänä tahtonsa aina läpi mennen tullen!
Sauli näyttää ohessa oivaa esimerkkiä. Niinistöjen koira Lennu on Bostonin terrieri, jolle on jalostettu brakykefaalinen oireyhtymä eli lyhyt kuono ja kallo, mikä aiheuttaa myös suurentunutta perinnöllistä alttiutta hengitysteiden ongelmiin: ahtaisiin, viivamaisiin sieraimiin, nieluun työntyvään pehmeään, pitkään ja paksuun kitalakeen, kurkunpään ja nielun alueen kasvaimiin, ahtaaseen henkitorveen ja nenäonteloon. Lyhytkuonoisuus aiheuttaa myös heikentynyttä kykyä säädellä kehon lämpötilaa, joka taas voi näkyä huonona rasituksen sietona kuumalla säällä tai kehon ylilämpenemisenä. Eli Lennu on eläinrääkkäyksen lopputulos ja tuon kaltaisen koiran hankkiminen on käytännössä ”eläinsuojelurikos”! Mutta eiväthän natsitkaan panneet paljon painoarvoa ihmishengelle, toisaalta kalastaessaan kannattajia tai jalostaessaan arjalaista rotua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti