lauantai 4. huhtikuuta 2020

Paskalle mennään vasta kun on jo housuissa

Missä !
Ekonomistit ja taloustoimittajat, kuten yksi urpo Insinööriliitosta, pohtivat parhaillaan onko taloudessa edessä V-käyrä, vai U-käyrä, ellei peräti L-käyrä! Kenelläkään ei tale tainnut käydä mielessäkään, että edessä taitaa odottaa L-käyrä, jossa alasakara lopulta lerpahtaa kuin veltto kulli ja L-kirjaimesta tulee I kirjain joka on laskenut paskat alleen (!), kun Viagraa (rahastojen ja keskuspankkien rahan pumppaus markkinoille) ei ole enää saatavilla!
Toisaalla nauretaan ruotsalaisille ja pelätään Venäjää, koska useiden mielestä Suomessa asiat on maassamme hoidettu Marinin johdolla ammattitaidolla! Ja Niinistökin esitti surunvalittelut maamme ensimmäisen koronavirukseen kuolleen potilaan omaisille! Ensimmäiset puheenvuorot rajoitusten purkamisesta ilmestyivät tällä viikolla valtakunnan (Kuten THL:n ylilääkäri: Tartuntojen avainluku romahti alemmas kuinmissään ennusteessa - Suomen toimet purevat koronaan tai esim. HUS asiaatuntematon asiantuntija, tai Iltalehti). THL, Hallituksen ammattiohjeistaja, toesi että rajoitukset näyttävän toimivan; lausunto mikä kertoo, että nuo pölkkypäät eivät tiedä vieläkään miten koronavirus leviää! 
Lauantai 4. huhtikuutta toi pelkoaan optmismiin hukuttaville ikävän ilosanoman - Suomen koronavirus tartuntojen määrä lähti vihdoinkin jyrkkään kasvuun mikä tosin oli tautitilastojen perusteella nähtävissä jo viikko, kaksi sitten! Tartuntojen lukumäärä 3.4 on tosin hämäävä, sillä se sisältää myös takautuvia positiivisia testilukemia mutta se ei helpota tilannetta juuri lainkaan, sillä nuo lukemat vain lisäävät päivälukuja, joiden alhaisuus oli saanut muun muassa THL:n toivekkuuden ennen ailaisesti viriämään!
Mutta eihän sitä nähnyt maassamme yksikään toimittaja, poliitiiko, virkamies tai huippuasiantuntija, sillä eihän heistä kukaan osaa edes kuvitella ajanjaksoa tästä päivästä edes  viikkoa eteenpäin!  Saati että osttaisiin lukea menneisyyden logiikkaa. Paskallekin mennään vasta kun on jo housuissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti