keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Koronaepidemia on vasta alussa


Angry Birds suojelee Suomea
Maamme tiedotusvälineet ovat koronaviruksen osalta keskittäneet oman pesän ohella huomionsa pääasiassa Italiaan, Espanjaan, nyttemin Yhdysvaltoihin Donald Trumpin idioottimaisten möläytysten ja tietysti naapurimaahan Ruotsiin, sen suorittaman ihmiskokeen vuoksi.
Tänään 1.4 Ilta-Sanomien pääkirjoitus kertoi, että ”Suomi nouseekoronakriisistä viennin kautta – siksi sitä täytyy tukea”. Mutta entä jos ei kohta ole maita, joihin voi viedä muuta kuin talousapuna vanhentuneita suojavälineitä, joita Suomella on asiantuntijoiden mukaan varmuusvarastossa yllin kyllin sekä hoitohenkilökuntaa, sillä Suomi on hallituksen mukaan varautunut hyvin?
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen kehuikin estoitta pääministerin ilmoituksesen "Suomen varautumisesta koronaviruksenmahdolliseen leviämiseen" yhteydessä 27.2, että Suomessa on olemassa hyvissä olosuhteissa varmuusvarastoissa säilytettyjä ja VTT:n helmikuussa 2020 toimiviksi testaamia suojaimia, jotkaovat pakkausmerkinnöiltään vanhentuneita. Nämä voidaan tarvittaessa edelleenottaa käyttöön, jos tilanne niin vaatii.

Koronavirus dataa silmäillessä ja seuraamalla viruksen etenemistä loogisesti voi havaita, että Yhdysvallat, Italia ja Espanja ovat vasta epidemian alkusoitto. Virus on räjähtämässä käsiin seuraavien päivien - viikon aikana ainakin Saksassa, Ranskassa, Yhdistyneissä Kuningaskunnassa, Sveitsissä, Turkissa, Iranissa, Belgiassa, Alankomaissa, Itävallassa, Portugalissa, Norjassa ja Ruotsissa!
Uusi hapertunut VTT:n testaama
vientituotteemme suoraan valmiusvarastosta 
Ja viimeistään kahden viikon sisällä sama koronainvaasio tapahtuu ainakin muun muassa Kanadassa, Brasiliassa, Israelissa, Tanskassa, Chilessä, Malesiassa, Venäjällä, Puolassa, Romaniassa, Filippiineillä, Japanissa, Australiassa, Pakistanissa, Intiassa, Islannissa, Thaimaassa, Saudi-Arabiassa, Indonesiassa, Kreikassa, Tsekissä, Etelä-Afrikassa, Perussa, Ecuadorissa, Meksikossa ja Argentiinassa, Äiti -Suomea unohtamatta!

Mihin Suomen suojelema vientiteollisuus suunta sitten seuraavat vientiponnistelunsa? Mihin Angry Birds lentää seuraavaksi keräämään peliriippuvaisten rahat, kenelle Turunn telakka rakentaa seuraavan korona-sairasristeilijän tai UPM rakentaa seuraavan vessapaperia varten tarvittavan sellutehtaansa? Onko koko maailmantalouttu enää, sellaisena kuin me nyt sen tunnemme, olemassa muutaman kuukauden päästä?
Mutta ketäpä tämä kiinnostaa? Oma napa on oleellisin. Eihän kukaan ole julkisuudessa edes pohtinut mitä maassamme tapahtuu silloin, kun kortonavirus iskee ruokakauppojen tai apteekkien henkilökuntaan. Sulkeeko yhdenkin henkilön virustartunta kyseisessä pisteessä aina paikallisen elintarvike- tai lääkintahuollon? Menevätkö ruokakaupat ja apteekit tuolloin kiinni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti