sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

KELA antaa lapsen mieluummin kuolla, kuin korvaa kalliin lääkkeen!


Belle-Bianca
Iltalehti kertoi 12.4, että suomalainen tyttö Belle-Bianca, 11, sairastaa harvinaista sairautta, jonka lääke maksaa lähes 16 000 euroa/pakkaus Kela ei korvaa hinnan takia!
Ajatellaanpa hiukan: Orkambi-lääkepakkauksessa on 112 tablettia, joita otetaan 12 tunnin välein eli 2 kertaa päivässä, mikä tekee päiväannoksen hinnaksi noin 285:-. Kuukauden lääkehoidon hinnaksi tulee 8570:- ja vuodessa lääkehoito kustantaa 102 860:-. Eikö olekin hirvittävä hinta? Ei ole ihme, että Kela ei suostu korvaamaan lääkehoitoa, vaan antaa tytön mieluummin kuolla!
Ajatellaanpa hiukan lisää. Maamme korkean tason poliitikoista koottu hallitus päätti juuri historiallinen suuresta 3,6 miljardin (3 600 000 000:-) lisätalousarviosta. Kyseisessä lisäbudjetissaan Sanna Marinin (sd) hallitus arvioi, että valtion nettolainanotto on tänä vuonna nyt tehtyjen päätösten seurauksena noin 2,6 miljardia euroa. Samaan hengenvetoon todettiin, että valtion nettolainanotoksi vuonna 2020 arvioidaan toisen lisätalousarvioesityksen jälkeen noin 12,7 miljardia euroa. Arviossa ei siis ole huomioitu toukokuussa annettavaa kolmatta lisätalousarvioesitystä. 
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) vahvistaa nettolainanoton todetessaan Kauppalehden haastattelussa 2.4, että Suomen julkisen talouden velka voi kasvaa tänä vuonna jopa yli 20 miljardia euroa eli lähes 8 kertaiseksi nyt päätetystä!

Jos valtion velanotto jää tänä vuonna esimerkiksi vain 10 miljardiin euroon niin kyseisellä velalla pystytään estämään Suomen kansantalouden romahtaminen ja 5 000 kansalaisen kuolema koronaviruksen kynsissä, tulee säilytetyn hengen hinnaksi vain mitätön 200 000:- / henki. Ja jos valtion velanotto kasvaa tuosta vielä kaksinkertaiseksi tulee "mummon" hinnkasi vieläkin vain 400 000:- ! Onkin aivan ymmärrettävää, että valtio (Kela) ei ryhdy pitämään hengissä yhtä 11-vuotiasta mäntsäläläistyttöä, jonka jo yhden vuoden lääkekulut kohoavat yli 100 000:- euron! Ei, vaikka velanottoa jouduttaisiin kasvattamaan vielä kaksinkertaiseksi! Paljon tärkeämpää on suojella maamme riskiryhmäläisiä!

Sanna Marin perustelikin Kelan käytännön eduskunnan täysistunnossa 26.3 seuraavasti: Meidän terveydenhuollon kapasiteettimme ja kantokykymme turvataan kaikissa olosuhteissa, jotta jokainen suomalainen ihminen, joka hoitoa tarvitsee, voi hoitoa saada, ja että riskiryhmien, eli erityisesti ikääntyneet ja perussairaat ihmiset, henkeä ja terveyttä voidaan erityisesti suojella. Belle-Bianca – tyttönen ei varmaan ole aito ja alkuperäinen suomalainen (vierasperäinen nimi), ei riskiryhmää, eikä ikääntynyt tai perussairas (perussairaat tarvitsevat vain peruslääkkeitä), jonka henkeä valtiovallan pitää suojella! Pääministerin krokotiilinkyynelet eivät vuodakaan Belle-Biancan vuoksi!
Muuten - kuinkahan moni suomalainen olisi valmis vaihtamaan hoivakodissa nääntyvän vanhan liikuntakyvyttömän mummonsa Marinin tarjomaan riihikuivaan kahdeksansataan sileään 500:- euron seteliin? Vois vaikka lähtee lomalle ku karanteenit puretaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti