torstai 10. tammikuuta 2019

Reijo Ruokanen laskettelee Ilta-Sanomien kolumnissaan luikuria!


Näkikö vt. rehtori Vuorinen jotain tällaista?
vai kuvitteliko Ruokanen vain?
Ja pisteiksi Sysmä sanan ä:n päälle, Tekniikan Maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen vielä kirjottaessaan kolumnin "Rehtori tunnistaa huoran ja homon" (IS 10.1.2019), paljastaa täydellisen tyhmyytensä ‒ hän ei reppana osaa edes lukea, eikä ajatella, saati tiedä, vaan kirjoittaa pelkästään mitä luulee:

En tiedä, millaista on pukeutuminen, joka korostaa homoseksuaalisuutta. Sekin on minulle, vaan ei rehtori Vuoriselle, epäselvää, millainen pukeutuminen saa alakouluikäisen näyttämään huoralta.
Sen tiedän, että Suomessa koulun pitää huolehtia, ettei oppilasta kiusata siksi, ettei hän näytä rehtorin mielestä tarpeeksi siveelliseltä heterolta.

Pojat siveellisellä välituntikävelyllä
Ei Vuorinen itse sanonut ketään huoraksi, vaan kertoi mitä muut yleisesti puhuivat! Kuinka tällaisilla älynlahjoilla varustettu älykääpiö oikein pääsee Suomessa muun kuin vessapaperin päätoimittajaksi? Maassamme tyhmyys on joskus niin tiheää, että sitä voi koskettaa kädellä!

Kannattaisiko Reijo Ruokasen seuraavaksi pohtia, mitä hän profiilikuvillaan haluaa viestittää ja miksi ? Ja miksi hän julkaisee valetietoa siältävän kolumnin - valeuutisen?
Tai miettiä, mikäli aivotoimintaa ylipäätään enää on, miksi osa sysmäläistytöistä ei halua ylipäätään näyttää tarpeeksi siveellisiltä heteroilta, vaan valitsevat pukeutumistyylin, joka muistuttaa enemmän hutsun pukeutumista? Mikäli he tavoittelevat horjuvan itsetunnun tueksi rohkeusruisketta, niin Ilta-Sanomat on aulis sitä heille sivuillaan jakamaan, esimerkiksi:
Nicki Minaji esittelee sysmäläis-
teineille siveellisesti lihojaan

Huippumalli poseerasi alasti – rohkeat kuvat rannalta, 23.9.2104
Nicki Minajin rohkeat kuvat laittoivat liikkeelle huhumyllyn, 28.3.2015
Rohkea burleskiesitys Helsingin ydinkeskustassa - katso kuvagalleria show'sta, 10.2.2014
Poptähti Rita Oralle ei mikään riitä - poseeraa alasti ranskalaislehdelle, 30.1.2016
Lady GaGa, mikä sulla on housuissas? - katso rohkea kuva, 26.2.2016
Yhä rohkeammaksi menee Rihanna - katso paljastava kuva backstagelta, 8.11.2012
Rihanna esiintyy rohkeana musiikkivideollaan - katso kuva, 26.1.2011
Tästä mallia pikkujouluihin? Rihannalla uusi hiustyyli ja rohkea 

Eikä pelkästään Ilta-Sanomat vajoa mediana hölmöyden hetteikköön. Tietenkin myös Iltalehden täytyy kilpailla tyhmyydessä: Samana päivänä lehden toimittaja Noora Vilen esittelee lehdessä ajattelukyvyttömyyttä ja tietämättömyyttään:

Tänään hutsahdetaan, koska kaikki saavat pukeutua kuten haluavat – tätä ”slut-shaming”-termillä tarkoitetaan ja näin se liittyy vaatteisiin
Perjantaina 11. tammikuuta järjestetään Pukeudutaan hutsahtavasti -tempaus, jolla muistutetaan, ettei pukeutuminen oikeuta kiusaamista tai häirintää. Vaikka tapahtuman sivuilla ei sitä mainitakaan, tempauksen voi katsoa vastustavan muun muassa niin sanottua slut-shamingiä.
Mitä termillä sitten tarkoitetaan? Esimerkiksi tilanteita, jossa henkilön -tavallisesti naisen - seksuaalisuus käännetään aseeksi häntä vastaan. Naista saatetaan kritisoida esimerkiksi tavoista, joilla hän ilmentää seksuaalisuuttaan. Hänen seksuaalisuudestaan saatetaan tehdä (mahdollisesti virheellisiä) johtopäätöksiä, joita taas käytetään hänen ihmisarvonsa vähättelemiseen.
Aina kyse ei välttämättä edes ole naisen seksielämästä: esimerkiksi paljastaviin vaatteisiin pukeutunutta naista saatetaan pitää seksuaalisesti kevytkenkäisenä ja siksi muka muita alempiarvoisena.
Todellisuudessa vaatteet ovat kuitenkin vain vaatteita. Niiden perusteella ei voi tehdä päätelmiä ihmisen seksielämästä, eivätkä ne määritä kenenkään ihmisarvoa. Hutsahtavasti tai mitenkään muutenkaan huomiota herättävästi pukeutuminen ei siksi oikeuta kiusaamista tai häirintää.

Kirjoittajalla menee syyt ja seuraukset sekaisin. Voi tietenkin luulotella itselleen, että pukeutuu hutsahtavaksi siksi, että vastustaa seksuaalisuutensa kyseenalaistamista. Todellisuus on kuitenkin paljon raadollisempi. Slut-shaming kuvaa itsetunnoltaan vaurioituneiden tyttöjen ja naisten pyrkimystä paikata pirstoutunutta identiteettiään, minuuttaan herättämällä huomiota. He kuvittelevat paikkausmateriaalin löytyvän myös itsetunnoltaan vaurioituneiden idoliensa kopioimisesta ja, matkimisesta - itsensä paljastelusta. Ja mikä onkaan tehokkaampi tapa kiinnittää huomio, kuin näyttää ärsyttävästi paljasta pintaa.
Naikkoset iltapuvuissa
Jotkut yhtä lailla itsetunnoltaan vaurioituneet saattavat tietenkin erehtyä luulemaan, että hutsahtava pukeutumistyyli ilmentää pukeutujan seksuaalisuutta. Todellisuudessa pukeutumistyyli ilmentää pukeutuvan henkistä vammaisuutta, joka on seurausta vanhempien lapseen kohdistamasta väkivallasta, ”henkisestä” pedofiliasta, jossa lapseen istutetaan jo ensimmäisinä elinkuukausina vanhempien kantama oma seksuaalisuuden häpeä, pelko ja likaisuus. Itsensä verkkosukkiin "vanginneet" kuvittelevat kuten kalterein takana vankeudessa ahtaasti elävät punapersepaviaani-naaraat, että ”perseen” sairaalloinen hankaaminen häkin teräsputkiin tai provosoiva "perseen" esittely eläintarhan asiakkaille pyllistelemällä, on niiden normaalia luonnonmukaista käyttäytymistä.
Vaatteiden kuten myös ulkoisen käyttäytymisen perusteella voi todellakin tehdä hyvin pitkälle meneviä johtopäätöksiä henkilön henkisestä hyvinvoinnista, mutta se ei todellakaan oikeuta kiusaamiseen tai häirintään, saati että sen perusteella voisi tehdä päätelmiä tämän ihmisarvosta tai yksityiskohtaisia arvioita hänen seksielämästään, joka tosin on takuulla tavalla tai toisella vääristynyt. Pikemminkin henkilö ja hänen kiusaajansa pitäisi kiusaamisen sijaan ohjata hoitoon. Ongelma on kuitenkin se, että ne joiden pitäisi hoitoa tarjota ja tietoa jakaa, ovat pääosin itsekin samalla tavalla vammautuneet.


Artikkelin liitteenä olevat kuvat eivät muuten kerro slut-shamingistä pätkääkään. "Uutisen" oheen liitetty videokin kertoo seksuaalisesti vain paljastavista iltapuvuista (naked dress), ei hutsusta pukeutumisesta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti