tiistai 29. tammikuuta 2019

Sinisilmäiset ja ajattelukyvyttömät typerykset


Vastuuton vastuu pelle-possumi!
Lapsuudessa kaltoin kohdeltu perhe ja peruspalveluministeri Annika Saarikko sanoi häntä haastateltaessa Esperin hoivakodeissa esiin tulleista ”laiminlyönneistä” 28.1.2019 Ylen ilta-uutisissa:

ensisijaisesti meillä pitäisi olla mahdollisuus luottaa jokaisen toimijan, julkisen ja yksityisen hoivakodin omavalvontaan, siis siihen, että lakeja noudatetaan

Siis pitäisikö poliitikoilla olla myös mahdollisuus luottaa siihen, että ”turvapaikanhakijat” noudattavat lakeja? Miksi hitossa heillä ei ole mahdollisuus luottaa? Siksikö, että he ovat sinisilmäisiä ja ajattelukyvyttömiä typeryksiä? Vai varastiko joku tutin lapsuudessa, eikä palauttanut? Eikö tilanne ole kautta koko vanhusten hoidon sekä terveydenhuollon, niin yleisellä kuin yksityisellä puolella muka aivan sama? Samassa uutislähetyksessä Helsingin kaupungin arviointitoimenjohtaja henkisesti piestyltä näyttänyt Tuulikki Siltari kertoi, että kaupunki on huomannut:
tällasta alimitoitusta, mutta mitään vakavaa, kuten laiminlyöntejä ja potilasturvallisuutta vaarantavia asioita ei oo meiän tietoon tullut. Tällanen kova henkilöstöpolitiikka, jota harjoittaa osin myös muut isot bisnes-toimijat, niin kyllähän se sitten varmaan osaltaan rekrytointiakin osaltaan vaikeuttaa

Kuvakaappaus Helsingin Uutisista!
Muun muassa Helsingin Uutiset kertoi Helsingin kaupungin omasta, Siltarille kuuluvasta ”henkilöstöpoliittisesta” tilanteestä vajaa vuosi sitten 23.4.2018: 
Järkyttävät kuvat Helsingin kotihoidosta: 87-vuotias nainen makasi jopa kuukausia sängyssä eritteiden keskellä

Esimerkiksi IS uutisoi vähän yli viikkoa aiemmin 15.1.2018:
Espoossa vanhuksen epäillään kuolleen kotihoidon virheen takia – ministeri Saarikko: ongelmia on muissakin kunnissa
Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) pitää äärimmäisen valitettavana tapausta, jossa espoolaisvanhuksen epäillään kuolleen kotihoidossa tapahtuneen laiminlyönnin vuoksi. Saarikko sanoo tietävänsä, että ongelmia on myös muissa kunnissa. ”Olisi tietysti vähän liian sinisilmäistä ja helppoa päästä tässä asiassa eteenpäin niin, että kuvitellaan tämän ongelman olevan vain yhden kunnan ongelma, Saarikko arvioi STT:lle.”
Hänen mukaansa yhdessä sovittu laitoshoidon purkaminen vähitellen vahvempaan kotona tapahtuvaan hoitoon ei ole kaikilta osin edennyt niin kuin olisi pitänyt.

No eipä ole sujunut taksiliikenteen monopolien purkaminenkaan edes sairaiden ja vammaisten Kela- tai kaupunkikorttikyytien osalta niin kuin on sovittu, KOSKA ON SOVITTU PÄIN HELVETTIÄ! Luotiin tyhmyydessä vain uusia toimimattomia monopoleja! Saarikkoo puhuikin vastoin käytännön kokemusten antamaa tietoa:

tuon (Sote) uudistuksen paras puoli on se, että maakunnat kuntia isoimpina palveluiden järjestäjinä ja ikään kuin niistä vastuullisina, ovat taatusti vahvempia kilpailuttamaan palveluita ja myös huolehtimaan valvonnasta nykyistä paremmin. Näkisinkin pikemminkin tämän (Sote) uudistuksen väistämättömänä pohjana, jotta pääsemme puuttumaan näihin palveluiden sisältöihin

Mikä takaa, että maakunnat ovat vahvempia tai huolehtivat paremmin? EI MIKÄÄN! (Paitsi kaukainen haave ja iltarukous) Taksiuudistus osoitti, että kun poliitikot saavat päättää kilpailutuksen säännöistä, niin kilpailutukseen saavat ja voivat osallistua nekin, joilla ei ole mitään muita edellytyksiä toimia, kuin heikentää vanhusten ja sairaiden asemaa!

Taloussanomat lehden Heidi Hagelinin kommentti: "Hoivakotien selitykset täyttä pötyä – hätä pitäisi olla poliitikoilla, ei omaisilla", puolestaan on puhdasta todellisuuspakoa. Hädän pitäisi olla Suomen kansalla, sillä me äänestämme asioista päättämään, edustajiksemme, pelkkiä puupäitä! Mohandas Gandhi:
Johtajien pahuus (tyhmyys), sikäli kun he ovat pahoja tyhmiä), ei välttämättä eikä yksinomaan ole synnynnäistä, vaan suuressa määrin ympäristön aiheuttamaa. Heidät pitäisi muuttaa muuttamalla heidän ympäristöään. Tuo ympäristö olemme me – kansa, joka tekee hallitsijoista itsensä kaltaisia.  Hallitsijoissa (poliitikoissa) korostuu se, mitä me kokonaisuudessa olemme.

Eli kuka oli se puupää, joka äänesti nämä johtajat "päättämään" asioista, Heidikö? Ai mistä sen voi tietää, että Annika on vanhempiensa pahoinpitelmä? No siitä kun hän Yritysmaailma verkkolehden uutisessa 21.9.2018 sanoi:

"Lastensuojelun kehittämisen ohella olennaista on vahvistaa lapsille ja perheille tarjolla olevaa varhaista tukea ja hoitoa”
Mutta Saarikko ei osannut sanoa, miksi ja miten varhaista tukea ja hoitoa lapsille ja perheille pitäisi antaa, koska hänen omat psykologiset puolustusmekanisminsa torjuvat varhaislapsuuden muistot - tuskan ja painajaiset! Eikä hän pysty myöskään kantamaan omaa henkilökohtaista ja puolueensa (sekä muiden puolueiden) vastuuta tapahtuneesta vastaavana ministerinä, koska hänen vastuuttomat vanhempansa eivät kasvattaneet häntä kantamaan lapsena vastuuta tekemisistään! Saarikko ei olekaan vastuullinen peruspalveluministeri, vaan pelkkä vastuuton pelle!

Tässä erinomainen Ilta-Sanomien ajan hammasta hyvin vältellyt kommentti uudestaan muistutuksena siitä, että ongelmat on tiedetty, mutta mitään ei ole tehty. Kommentti: Eihän tässä näin pitänyt käydä – vanhuudesta tulikin pelottavaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti