maanantai 14. tammikuuta 2019

Pukki kaalimaan vartijana


Politiikan toimittaja Juha Keskinen kirjoitti maanantain 14.2019 Iltalehden pääkirjoituksessa ”Nyt tarvitaan tehotoimia seksirikoksia vastaan”: 

Suomessa on nyt suuri joukko lapsia, joihin seksuaalinen väkivalta on kohdistunut. Nämä lapset ja heidän läheisensä tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen lähimmäisiltä ja yhteiskunnalta. Kouluissa, nuorisotyössä ja sosiaalitoimessa on nyt löydyttävä resursseja vammojen hoitamiseen.

Hän nosti tehotoimina tikun nenään:

Eduskunnan on nyt ryhdyttävä tehokkaisiin toimiin lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten torjumiseksi. Rikosepäilyt törkeistä alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista ovat herättäneet poliitikot. Alaikäisiin kohdistuneiden seksuaalirikosten rangaistusten koventamisen ja rikokseen syyllistyneen mahdollisuuden menettää Suomen kansalaisuus. Seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta korotettaisiin neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta. Rikoslakiin esitetään myös uutta törkeää lapsenraiskausta koskevaa rangaistusta, josta seuraisi 4-12 vuotta vankeutta. Näin vähimmäisrangaistus pitenisi kahdella vuodella. Poliitikkojen olisi myös rohkeasti ryhdyttävä purkamaan ongelmia, joita on syntynyt muun muassa turvapaikkaa vaille jääneiden henkilöiden palautuksissa.

Eli rangaistuksia on Keskisen mukaan kovennettava ja turvapaikkakäytäntöä kiristettävä – rikolliset ojennukseen, laki ja järjestys kunniaan! Keskinen muuten unohti valvonnan (lasten ja turvapaikanhakijoiden molempien) ulottamiseen ilmeisesti aina saniteettitiloihin asti, sekä netin aiheuttamien vaarojen eliminoinnin rajoittamalla älypuhelinriippuvuutta vieroitushoidolla sekä ensisuojien rakentamisen puolustusvälineineen ahdistetuille! Iltalehden politiikan toimittajakaan ei, kuten eivät poliitikotkaan, tiedä, että rangaistuksia koventamalla, ei ratkaista mitään, ongelmia vain siirretään tulevaisuuteen – omalta ovelta naapurin ovelle, ellei sitten naapurin ovelta omalle. Mutta juuri siksihän hän on politiikan toimittaja! 

Tutkimusten mukaan väkivalta, seksuaalirikoksissa ja rikoksissa, joissa itse teon seuraamusten harkinta jää varsin vähälle kuten ryhmäpaineen alaisena tehdyt rikokset tai päihteiden vaikutuksen alaisena tehdyt sekä intohimorikokset, rangaistuksen pelote ei toimi (mm. MacDonald; Reynold, 1988; Lappi-Seppälä, 2006). Miksiköhän politiikan toimittajiksi näyttää valikoituvan aina ne kaikkein heikoimmat lenkit? Sitä paitsi Keskinen esitteli ajattelukyvyttömyyttään kirjoittamalla:

Suomessa on nyt suuri joukko lapsia, joihin seksuaalinen väkivalta on kohdistunut.

Tyhmä on tyhmä, vaikka sen voissa paistaisi! Joku voisikin kertoa Keskiselle, että Suomessa ei pelkästään ole nyt suuri joukko lapsia, joihin seksuaalinen väkivalta on kohdistunut, vaan Suomessa asui jo aiemminkin suuri joukko lapsia, joihin seksuaalinen väkivalta oli kohdistunut, mutta ketään ei tämä kantasuomalaisten seksuaalisesti hyväksikäyttämä lapsijoukko kiinnostanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti