lauantai 26. tammikuuta 2019

Ulla Appelsin - Paimentyttö

Yhteisömme sudelta pelastanut
urhoollinen Ulla-paimentyttö
palkittuna
Jotta Ilta-Sanomien ja koko maamme lehdistön vielä jatkunut linja ”pakolaisten” aiheuttaman uhan hyssyttelystä kävisi selväksi, palauttakaamme mieleemme Ulla Appelsinin kommentti ”Suomessa olisi hyvä muistaa satu sudesta ja paimenpojasta” Ilta-Sanomissa 3.10.2016:

Muistatteko vanhan tarinan? Paimenpoika oli kedolla kaitsemassa lampaita. Hänen tehtävänsä oli varoittaa kylää vaaratilanteessa, mutta poika alkoikin huutaa varoituksia sudesta, vaikka sutta ei ollut mailla eikä halmeilla. Asiasta nousi kylässä aina iso hätä, mutta paimenpoika juoksutti kyläläisiä kerta toisensa jälkeen turhaan. Kunnes eräänä päivänä susi tulikin.
Mutta toisin kuin moni on väittänyt, meillä ei ole vallinnut rasistisen väkivallan ympärillä syvä hiljaisuus. Itse asiassa joissakin tilanteissa jopa päinvastoin. Meillä on sadun paimenpojan lailla huudettu myös tilanteissa, joissa huutoon ei ole ollut aihetta.
Turhilla huudoilla on rapautettu uskoa viranomaisiin. Sitä että syyttömiä ihmisiä on leimattu väärin perustein. Ja sitä, että kuten sadussa muinoin, alkaa ihmisten olla vaikea uskoa oikeaan suteen, kun väärästä on varoitettu niin monta kertaa. Ja juuri tämä ilmiö on näkynyt viime aikojen keskustelussa: suomalaisten enemmistö vastustaa aivan varmasti rasismia – väkivaltaisten uusnatsien vastustamisesta puhumattakaan – mutta osa kansasta on niin väsynyt jatkuviin ja turhiin susi-huutoihin, ettei enää jaksa niihin reagoida tai asian käsittely jopa väsyttää. Sutta pitää huutaa, mutta jos ei suurta susilaumaa ole nähty, laumaa ei tule keksiä.

Vihervassareille, kukkahattutädeille, maamme poliitikoille sekä valtamedian edustajille kävi kuukausi sitten  köpelösti! 
Huomaatteko, kuinka Ulla kiertää kirjoituksellaan vääristä varoituksista ”maahanmuuttaja” nuorukaisten (ja miesten) aiheuttaman uhan, joka jo tuolloin oli tiedossa, vaikkakaan ei juurikaan julkisessa käsittelyssä. Korkein oikeushan oli todennut, että maassamme ei ole ”susia”, vaikka niitä näkyisikin! Lehdistö olikin ”väsynyt turhiin” susi huutoihin, eikä viitsinyt reagoida, vaan peitti korvansa ja silmänsä, kun sudet (jopa susilauma Oulussa) smaan aikaan raatelivat kymmeniä tyttölapsia ympäri Suomen. Ulla hurskastelee.

Toistetaan vielä: jokainen yhteiskuntarauhaa horjuttava ja aggressiivinen ryhmä on otettava vakavasti.
Jos me haluamme aidosti varjella suomalaisen yhteiskunnan rauhaa, silloin ihan kaikenlainen aggressio ja tahallinen tuho on pakko tuomita. Ihan kaikki. On kestämätön tilanne, jos alkaa syntyä käsitys, että joku aggressiivinen ryhmä olisi Suomessa jotenkin toisia aggressiivisia ryhmiä parempi.
Mistä tullaan Aisopoksen sadun loppuun: siinähän kävi sitten huonosti. Susi tuli ja söi eri versioista riippuen joko lampaat tai paimenpojan, kun aitoihin varoituksiin ei turhien huutojen jälkeen kylässä enää reagoitu. Emme kai halua, että Suomelle käy näin? Meidän on pysyttävä rasistisen väkivallan, aktivistien iskujen ja mahdollisten terroristien varalta hyvin valppaana, mutta väärää vaaraa ei saa huutaa, vaan varoitusten tulisi aina pohjautua tosiasioihin.
Susilauma Pohjois-Pohjaanmaalla. Taustalla Sipilän
näköinen paimenpoika pakenee kohti Kempelettä
Ja tämä on surullista. Me emme tarvitse paikkansa pitämättömiä susi-huutoja mistään suunnasta. Varautua erilaisiin uhkiin toki pitää: siksi se sadun paimenpoikakin kedolle pantiin lampaita kaitsemaan. Mutta sadun opetus on, että kylä, lampaat ja paimenpoika ovat turvassa vain, jos uhkia käsitellään faktojen pohjalta. Tosiasioiden avulla voi etsiä ratkaisuja, mielikuvat ja väärät tiedot lietsovat turvattomuuden tunnetta, epävarmuutta, riitoja ja välinpitämättömyyttä.

Ovatko nuo sanat ”pakko tuomita” itsekritiikkiä?  Lehdistössähän ei reagoitu ”turhiin huutoihin”? Näinhän Suomessa juuri kävi. Lehdistö ei suinkaan pysynyt valppaana, vaan jatkoi kuin huumattuna aggression ja tahallisen tuhon tuomitsemista Sanoma-konserni etunenässä valtakunnan virallisen ”perseen nuolemislinjan” mukaan. Tämä oli surullista.
Löytääkö kukaan Appelsinin puheesta hänen 24.1.2019 kommentissaan kuuluttamaansa keskustelua "maahanmuuttajanaisten" asemasta? Vai onko susi syönnyt tuonkin kommentin? Entä onko yksikään media ryhtynyt puimaan Halla-ahon (riippumatta hänen poliittisista mielipiteistään) Korkeimmalta oikeudelta saamaa poliittista tuomiota? Jos olisi, niin se kertoisi että kaikkia uhkia, myös maamme sisäisiä uhkia, myös oikeuslaitoksessa pesivää seksuaalisen ahdistelun ja fasisimin kultturia, on maassamme opittu käsittelemään faktojen pohjalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti