torstai 10. tammikuuta 2019

"Maaseudun mallia maailmalle ‒ Yksi Sysmä, mutta monta kiusattua"


Lainkaan ottamatta kantaa siihen, miten Sysmän yhtenäiskoulun vt. rehtori Tuula Vuorinen ja koulun muu henkilökunta ovat hoitaneet koulussaan esiintymiseen kiusaamisen, niin on järkyttävää miten kaikki huomio kiinnitetään, siihen, että rehtori kertoi Ylelle miltä jotkut oppilaat näyttävät (HS 8.1.2019):

Kaverit voivat ihan oikeasti sanoa, että sähän näytät ihan huoralta. Sehän on tavallaan jo loukkaus. Mutta kun näyttää siltä

Se ei tietenkään ole rehtorin vika, että osa nuorista tytöistä etsiessään epätoivoisesti hyväksyntää, läheisyyttä ja lämpöä, jotkut jopa alle kymmenvuotiaat tytöt pukeutuvat samoin kuin heidän yhdyntäliikkeitä esiintymislavalla viljelevät idolinsa, pornotähdiksi ja ylimeikatuiksi, mekaanisia seksipalveluja myyviksi prostituoiduiksi. Mutta se, ettei saa sanoa mitä näkee muistuttaa erehdyttävästi satua "Keisarin uusista vaatteista". Kun lakritsipiippujen myynti Sosiaali- ja terveysministeriön valmistelemalla lailla alle 18-vuotiaille kiellettiin, niin miksi ei saman tien kielletty myös cocis-purkkien myyntiä, sillä nuorihan voi oppia cola-purkkia avatessaan avaamaan myös "saatanallisen", kaiken pahan alun, kaljapurkin! Kalja ja coca-purkkien mekanismihan ja suutuntuma ovat aivan samat, mitä ei voi sanoa lähellekään lakritsisesta ja oikeasta piipusta. Olisipahan ainakin kukkahattusedillä ja -tädeillä ollut uutta nysväistä, jotta ei tarvitsisi puuttua koulukiusaamisen mukanaan tuomiin sosiaalisiin ongelmiin, ei edes Sysmässä!
Se onkin kokonaan toinen asia, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2017 tehdyn kouluterveyskyselyn mukaan Sysmän yhtenäiskoulu on yksi kouluista, jossa kiusaamisluvut ovat korkeita.
Tuula Vuorinen
Sysmän hyvinvointivaliokunnan puheenjohtaja Jaakko Palvaila, joka kummastelee Helsingin Sanomien mukaan kunnan yhtenäiskoulun rehtorin koulukiusaamista koskevia kommentteja, johtaakin ilmeisesti kunnan pahoinvointilautakuntaa. Kepulaisen Palvailan omat jauhotkaan eivät varmasti ole puhtaat tai sitten hän on kuurosokea! Eihän muuten olisi lähtenyt politiikkaan paikkaamaan rapautunutta itsetuntoaan tai hakemaan jännitystä, mielihyvää ”striimIT" nimimerkillä urheilukommentaattorina. Ylen jutussahan 8.1.2019 "Outoa, että 12-vuotiaat ilmoittavat olevansa homoja” vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Maarit Hilden ja pari vanhempaa kertoivat, että kiusaamiseen puuttuminen on ollut ongelma Sysmässä jo pitkään. Asenne kiusaamista kohtaan on heidän mukaansa koulussa välinpitämätön ja vanhakantainen, ja kiusaaminen saatetaan kääntää kiusatun viaksi. Hilden itse ei halua ottaa Vuorisen puheisiin kantaa (IS 9.1.2019, Sysmässä koululaisten vanhemmat hämmentyivät rehtorin kohulausunnosta):
Jaakko Palvaila

Tärkeintä on puhua siitä, miten ehkäisemme kiusaamista. Koulukiusaaminen on ollut meillä isoin teema vanhempainyhdistyksen perustamisesta asti eli yli viisi vuotta.

Hildenin mukaan koulukiusaamista on yritetty ehkäistä Sysmässä monin tavoin. Hänen mukaansa opettajia on koulutettu, kiusaamista ehkäisevä Kiva-kouluohjelma otettu uudelleen käyttöön ja luokille tehty Mitä kuuluu -kyselyitä. Eli on näperrelty seurauksien seitissä, kun samaan aikaan kouluväkivallan varsinaiset sepät, vanhemmat, ovat saaneet estelemättä jatkaa kotonaan lastensa pahoinpitelyä. Sysmä voikin muunnetun sloganinsa mukaan; "Maaseudun mallia maailmalle ‒ Yksi Sysmä, mutta monta kiusattua", näyttää "kaikelle kansalle suuren ilon tulevan", kuinka lapsia oikeaoppisesti pahoinpidellään!
Ai miksi sysmäläistytöt pukeutuvat hutsahtavasti? Koska heidän hutsahtavasti pukeutuneet idolinsa ovat median mukaan rohkeita. Tällä rohkeudella tarkoitetaan yhteiskunnassamme munattomien miestoimittajien käsitystä rohkeudesta, toimittajien jotka haluavat naisen paljastavan esiiintymislavalla mahdollisimman paljon, koska he saavat tirkistelystä sairaalloisesti "kicksejä"- mielihyvää. He kärsivät vanhempiensa heihin kohdistaman henkisen pedofilian seurauksena seksuaalisesta tirkistelyhäiriöstä, voyerismista.
Sitä mitä Madonnat, Rihannat ja kaiken maailman Gagat edellä, sitä sysmäläistytöt, jotka haluavat olla rohkeita, perässä. Kun vanhemmat käyttävät lastaan kohtaan vähättelevää, passiivis-aggressiivista kommunikaatiota, emotionaalista manipulaatiota, näkymätöntä hyväksikäyttöä sekä nöyryyttämistä ja alistamista, pahoinpitelevät lapsiaan henkisesti, niin tämä kaikki jättää pysyvän jäljen, pirstaloi lapsen itsetunnon. Murrosikää lähestyvä lapsi etsiikin pirstoutuneelle itsetunnolleen paikkausainetta, jota hän on löytävinään esikuviensa käyttäytymisestä, rohkeudesta - rohkeasta pukeutumisesta!  Niin kuin olisi jotenkin rohkeaa näytellä lihojaan! Rohkeudesta, joka on seurausta vanhempien harjoittaman väkivallan, henkisen pedofilian aiheuttamasta pelosta! Piiri pieni höyrii ja pahoinpidellyt siinä Sysmässäkin hyörii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti