torstai 31. tammikuuta 2019

Poliitikot tulevat kellumaan omassa paskassaan


Perustuslain 19. pykälän pitäisi taata, että: "Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.”
Tästä oikeudesta jokaisen kansalaisen ihmisarvoiseen elämään pitäisi maamme hallituksen ja eduskunnan, poliitikoiden pitää huolta. Mutta onko se, että vanhukset joutuvat lojumaan yksityisisää ja yleisissä hoivakodeissa vuorokausitolkulla omissa ulosteissaan ihmisarvoista elämää? Tämä oman virtsassa ja paskassa kelluminen ei nimittäin ole pelkästään yksityisten hoitokotien riesa vaan tutkimusten mukaan (IL 30.1.2019) vanhusten kiduttaminen voi jopaolla vielä yleisempää julkisessa vanhusten hoidossa!

Eikä tämä maan tapa ole uusi ilmiö, vaan ”musta pekka” jäi käsiin jo 15 vuotta sitten, kun pääomasijoittajat keksivät hoitoalan (TS 30.1.2019). Vanhuuspalvelulaki, joka viime kädessä mahdollistaa keinottelun, tuli voimaan 2013. Terveys- ja Sosiaalialan yrittäjien yhdistyksen (Teso) puheenjohtaja Pekka Riihimäki:
Valvonta on vitsi; Esperi Care on jäävuoren huippu, joka nostaa alan ongelmat esille. Esperi ei ole sairaus, vaan oire.

Hoivapalveluiden ulkoistaminen on kunkin kunnan poliittinen valinta, joka ei kuitenkaan vapauta kuntia tai kuntapäättäjiä, joihin kansanedustajat poikkeuksetta kuuluvat, viimekätisestä sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaajan vastuusta. Sekin on poliittinen valinta, kuinka paljon hoivapalveluihin on rahaa käytettävissä ja mitä käytettävissä olevalla rahamäärällä pitäisi saada aikaan. Mädän ”mossen” hinnalla ei saa uutta maasturia!
Riihimäellä ei ole mitään kilpailua vastaan. Hänestä olisi parasta, jos tarjolla olisi kunnan, pienten yritysten ja muutaman ison yhtiön tuotantoa. Keskeistä on, että pelisääntöjä noudatetaan, toimijoita valvotaan ja sanktiot ovat kohdallaan:
että, vanhukset saavat kuolla kiduttamalla,
sekä yksityisellä, että julkisella puolella -
tai kaunniisti kodeissaan!
Nythän sanktiot ovat lähinnä huomautuksia, joille nauretaan.
Yritykset voivat saada epäkohdista huomautuksen ja kehotuksen korjata asia määräajassa.
Palveluntuottajat puuttuvat epäkohtaan. Kun pöly laskeutuu, palataan (poliitikkoja myöten) samaan vanhaan tuottavaan toimintamalliin. 

Riihimäestä olisi hyvä, jos yrityksille määrättäisiin sakkoja ja lisäksi vaadittaisiin esimerkiksi alimiehityksestä saadun taloudellisen hyödyn palauttamista kunnalle ja asukkaille. Tarkastuksia pitäisi olla usein ja yllättäen.
Ilta-Sanomat kertoi 30.1.2019, että Esperi Carea moukaroineet Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Maria Guzenina (sd) istuvat Tradekan ylimmässä päättävässä elimessä samaan aikaan, kun Tradekan omistama Med Group tekee yhteistyötä Esperi Caren kanssa. Med Group ilmoitti Talouselämän uutisen jälkeen myöhemmin panevansa yhteistyön jäihin, kun paskat olivat tulleet jo housuihin, sillä tapaus Esperi Care oli hyvin tiedossa jo aiemmin.

Osuuskunta Tradekassa ylintä päätösvaltaa käyttävän edustajiston jäseniä ovat muun muassa kansanedustajat Eero Heinäluoma (sd), Ilkka Kantola (sd), Antti Lindtman (sd), Paavo Arhinmäki (vas), Antti Lindtman (sd), Maria Guzenina(sd), Li Andersson (vas) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas). 
Ilta-Sanomien mukaan (30.1.2019) SDP:n 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin tviittasi, että Esperi Care on:”räikein esimerkki siitä, millaista inhimillistä kärsimystä huonolaatuinen hoito ja valvonnan epäonnistuminen voivat aiheuttaa.”

Kansanedustaja Maria Guzenina (sd) puolestaan kirjoitti Iltalehden blogissaan, että Esperi Caren pitää näkyä eduskuntavaaleissa ja puolueiden pitää kertoa äänestäjille todelliset kantansa vanhusten palveluiden korjaamiseen:
Minkälainen maa Suomi on, jos se alistuu voitontavoittelun kylmälle kädelle ja jättää vanhuksensa kerta toisensa jälkeen heitteille?

Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen puolestaan lausui tiedotteessaan:
”Esperin tapaus on karu esimerkki siitä, miten vanhimpien ja heikompien hyvinvoinnin kustannuksella tehdään valtavia voittoa.”

poliitikon puhekaveri ja
paras vanhuuden ystävä
Kukaan ei pihahdakaan, että he ovat olleet laatimassa lakeja ja jakamassa valtionosuuksia sekä vielä useimmiten kunnissa valtuuston jäseninä kilpailuttamassa hoivayrityksiä ”hinta ratkaisee” periaatteella. Saati, että julkisella puolella vanhusten kohtelu (huonolaatuinen hoito, valvonnan puute ja resurssien riittämättömyys) on yhtä raakaa! He itse, eivätkä ketkään muut, ovat olleet muiden kansanedustajien ja kuntapoliitikoiden kanssa jättämässä vanhukset heitteille. Pikemminkin voisi kysyä millaisia päättäjiä meillä oikein on? Ja nyt kaiken kukkuraksi, 31.1.2019, oppositio, jonka kädet ovat yhtä syvällä paskassa, on tekemässä näytösmäistä välikysymystä myös omista teoistaan. Perustuslain rikkojat, taliaivo idiootit, eivät edes osaa hävetä tekojaan.
Useimmat näistä päättäjistä on kristittyjä. Jos he uskovat Jeesukseen, niin heidän olisi paras muistaa, että Genesaretin-järven kapinallisen sanojen mukaan (ja vielä Herrankin mukaan (1Moos. 9:6), koska he poliittisella toiminnallaan estävät vanhusten ihmisarvoisen elämän, he tulevat itse vielä kellumaan omissa virtsan sekaisissa ulosteissaan. Miten sitten suu pannaan? Vai valehteliko Jeesus? 

Millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan. Sen tähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille. (Matt.7:2,12)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti